Laže do dela

Občina Ajdovščina prvič razpisuje skupno 12 štipendij in štiri nagrade za dijake in študente.

Občina Ajdovščina   prvič razpisuje štipendije, s katerimi želi   
dijake in študente  spodbuditi k  šolanju  za lokalno pomembne 
ali deficitarne poklice in jim s tem olajšati pot do zaposlitve.
Občina Ajdovščina prvič razpisuje štipendije, s katerimi želi dijake in študente spodbuditi k šolanju za lokalno pomembne ali deficitarne poklice in jim s tem olajšati pot do zaposlitve. 

AJDOVŠČINA > Občina Ajdovščina prvič razpisuje štipendije, s katerimi želi dijake in študente spodbuditi k šolanju za lokalno pomembne ali deficitarne poklice in jim s tem olajšati pot do zaposlitve, hkrati pa želi vzpostaviti enake možnosti za izobraževanje tudi za tiste iz socialno šibkih družin.

Jerica Stibilj iz oddelka za družbene dejavnosti pojasnjuje: “Aktivno vključevanje občine v štipendijsko politiko izhaja iz izvedbenega načrta strategije za mlade, ki ga je občinski svet sprejel februarja. Prvi dve štipendiji se nanašata na študij deficitarnih poklicev. Ajdovske šole in vrtec si že dlje časa zaman prizadevajo, da bi pridobili logopede, tako kliničnega kot logopeda za individualno govorno terapijo. Tudi v zdravstvenem domu potrebujejo zdravnika, specialista družinske medicine, in zobozdravnika.” Zato so te poklice razglasili za lokalno pomembne oziroma deficitarne.

Dijakom in študentom iz socialno šibkejših družin je na prvem razpisu na voljo deset štipendij. Občina razpisuje tudi štiri nagrade za izjemne dosežke in uspehe v znanosti, kulturi, umetnosti in izobraževanju. Natančnejši pogoji so predstavljeni na občinski spletni strani, vloge sprejemajo do 20. oktobra.

“Ker gre za prvi razpis, je težko predvidevati, koliko bo prijav,” dodaja Stibiljeva. Omeniti pa velja, da so pri pripravi pravilnika o štipendiranju aktivno sodelovali mladi. AT


Najbolj brano