Kultura s ščepcem kulinarike

Peti kulturni maraton so na Gimnaziji Jurija Vege ob koncu tedna uvedli z otvoritvijo razstave imenitnih risb dijakinje četrtega letnika gimnazije Pike Terpin in ga zaključili z jam sessionom z glasbenikom Mirom Božičem.

Najslajša  je bila kulinarična delavnica  z mojstrom Klavdijem 
Pirihom s Kendovega dvorca. Foto: Saša Dragoš
Najslajša je bila kulinarična delavnica z mojstrom Klavdijem Pirihom s Kendovega dvorca. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Vmes so se dijaki in zunanji gostje podali v več kot 20 kulturnih, naravoslovnih, jezikovnih in spretnostnih delavnic z domačimi in zunanjimi strokovnjaki. Nobena ni samevala. Največja gneča pa je bila že drugo leto zapovrstjo na uvodu v švedski jezik. “Ker gre za jezik demokratične, humane države sedanjosti in prihodnosti,” so zagotavljali udeleženci. Za posladek so dodali pogovor s pisateljem Miho Mazzinijem in ogled komedije Pr'Hostar. Najslajša pa je bila kulinarična delavnica z mojstrom Klavdijem Pirihom s Kendovega dvorca. SD


Najbolj brano