Kuhano vino so tokrat pustili v dolini

Dvajseterica najbolj zagnanih gorskih kolesarjev z goriškega območja se je na zadnji dan v letu podala na tradicionalni silvestrski vzpon na Sveto Goro. Kljub mrazu, vetru in snegu.

Najbolj zagrizenim niti sneg, veter in temu primerno še večji mraz niso prišli do živega. Foto: Nace Novak
Najbolj zagrizenim niti sneg, veter in temu primerno še večji mraz niso prišli do živega. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Čeprav je bila temperatura na 682 metrov visoki Sveti Gori deset stopinj pod ničlo, to ni zaustavilo najbolj zagrizenih goriških gorskih kolesarjev, da se na zadnji dan v letu ne bi na svojstven in že tradicionalen način poslovili od starega leta.

Ob 11. uri so se, mrazu primerno oblečeni, izpred trgovine Bišport podali na pot. Ker se je na severovzhodnem pobočju Svete Gore, kamor vodi makadamska cesta iz Grgarja, obdržalo še preveč snega, so se za razliko od prejšnjih let zaradi varnosti ves čas držali asfaltirane poti. Skozi Solkan so odpedalirali mimo apnenice do Prevala in od tam po cesti proti vrhu.

Kot je povedal Primož Gulin, pobudnik in organizator tega netekmovalnega kolesarskega dogodka, namenjenega predvsem druženju in zabavi, je bilo letošnje kolesarjenje že petnajsto, resda pa sta bila na začetku udeleženca tudi samo dva. Zadnja leta se zbere približno dvajset prekaljenih gorskokolesarskih mačkov.

Ob lepem vremenu se na vrhu običajno ustavijo in nazdravijo, tokratne razmere pa so bile take, da so kuhano vino pustili kar v štabu v dolini, kamor so se spustili takoj po osvojitvi Svete Gore.

NACE NOVAK


Najbolj brano