Kruhu Marte Pipan znak za kakovost

Ajdovski ponudniki so se znova imenitno odrezali na ocenjevanju dobrot slovenskih kmetij na Ptuju.

Marta Pipan Foto: Alenka Tratnik
Marta Pipan Foto: Alenka Tratnik

PTUJ, PLANINA> Tradicionalnim in inovativnim kmečkim izdelkom so v desetih kategorijah podelili kar tisoč odličij. Med udeleženci iz ajdovske občine se je najbolje odrezala Marta Pipan s Planine (na fotografiji), saj je dobila najvišje priznanje, znak kakovosti za bel pšenični kruh. Zbirko priznanj je obogatila še z zlato medaljo za grozdni sok. K Ivanu Stibilju na Ustje gre zlata medalja za sok iz muškatnih buč, pozlatil je tudi čips iz muškatnih buč, marmelado iz kakija in kutine, v zbirko medalj pa je pospravil še dve bronasti, za marmelado iz kakija gosho in grozdni sok iz refoška. Kmetija Kobal iz Budanj se je na ocenjevanju vin odrezala s kompletom medalj, zlato sta Benedikt in Simon Kobal prejela za laški rizling, srebro za barbero in bron za rdečo zvrst Kovk. Rose Kmetije Černigoj iz Lokavca je dobil srebrn odtenek, medtem ko si je bron prislužila njihova domača salama. NR


Najbolj brano