Krajevno krajanom

Upravljanje kulturnega doma v Ligu, ki je povsem novo podobo dobil lani, in stavbe za različne namene ob športnem parku v Levpi je Občina Kanal zaupala dvema krajevnima skupnostima.

Obnovljeni dom v Ligu bo upravljala tamkajšnja krajevna 
skupnost, podobno bo v Levpi.  Foto: Ambrož Sardoč
Obnovljeni dom v Ligu bo upravljala tamkajšnja krajevna skupnost, podobno bo v Levpi.  Foto: Ambrož Sardoč

KANAL > Tako so pred dnevi sklenili občinski svetniki. Kot je povedal župan Andrej Maffi, je najbolj logično, da takšne objekte upravljajo krajevne skupnosti, kot to že velja, na primer, v Ročinju in Avčah. Poleg tega pa je šlo za uskladitev z zakonodajo.

Svetniki so torej voljenim predstavnikom Levparjev zaupali večetažno stavbo s 470 kvadratnimi metri površine ob tamkajšnjem športnem parku s pripadajočim zemljiščem vred. Hišo, ki je pred časom dvignila nekaj prahu zaradi načina, kako so zanjo namenjali proračunski denar, so domačini zidali bolj ali manj udarniško, v režiji levparskega športnega društva. V njej so poleg dvorane še različni drugi prostori. Ližani pa bodo skrbeli za 303 kvadratne metre velik dom, v katerem je pravzaprav le dvorana s preddverjem in ki ga je občina obnovila lani. Oboje je namenjeno spodbujanju in krepitvi društvenih in drugih dejavnosti ter razvoju turizma in kakovosti ponudbe v turizmu na podeželju, pa tudi prispevanju k prepoznavnosti dveh vasi. Z določitvijo upravljavcev naj bi bila raba stavb bolj kakovostna.

Krajevni skupnosti ne bosta smeli spreminjati namenskosti in kakovosti posameznih prostorov objektov v upravljanju. Omogočati bosta morali nadzor njihove uporabe občini, revizorjem in drugim nadzornim organom. O dejavnostih v svoji stavbi pa bo vsaka dolžna poročati občini najmanj enkrat letno, skupaj z obrazložitvijo stroškov upravljanja.

AS


Najbolj brano