Kraja bosta varno povezana

V Volčji Dragi obnavljajo še cesto, ki pelje ob industrijski coni do športnega parka ob jezeru. S tem bo sodobno in varno povezan ves prostor od Kulturnega doma v Bukovici do načrtovanega oskrbovalnega središča v Volčji Dragi.

V kratkem se bo moč varno zapeljati po cesti proti nastajajočemu središču v Volčji Dragi. Foto: Davorin Koron
V kratkem se bo moč varno zapeljati po cesti proti nastajajočemu središču v Volčji Dragi. Foto: Davorin Koron

VOLČJA DRAGA > Cesta v Volčji Dragi, ki se pri mostu za pešce čez železnico odcepi proti podjetju Martex oziroma nastajajočemu športnemu parku ob jezercu, je najbolj problematična prometnica na območju občine Renče-Vogrsko. Za precej gost promet je preozka, površina cestišča je dotrajana. Brez pločnika in kolesarske steze je posebej nevarna za kolesarje in pešce, ki jih je tam vse več. Mnogi namreč zahajajo na otroško igrišče in v nastajajoči športni in zabaviščni park ob jezeru.

Cesta je sicer občinska in zanjo je morala torej poskrbeti občina. Dela (razširitev in obnova dobrega pol kilometra cestišča, postavitev razsvetljave in gradnja pločnika) bodo stala 154.000 evrov, od katerih nekaj denarja prihaja iz evropske blagajne za razvoj podeželja. Pločnik bo dovolj širok, da ga bodo del namenili kolesarjem. Dela bodo končana do poletnega živžava v omenjenih športnem in zabaviščnem parku ter na otroškem igrišču, ki bodo doživljali vrhunec z avgustovskim Poletjem v Bukowci.

Naložba sodi v okvir občinskega projekta razvoja podeželja. S tem zaključujejo njegov pomembni del - povezavo središča v Bukovici (s Kulturnim domom, spominskim parkom Zorana Mušiča, šolo in z vrtcem ter mimo parka NOB) z nastajajočim središčem v Volčji Dragi, kjer načrtujejo gradnjo tudi oskrbovalnega središča. Vzdolž celotne trase so urejeni pločniki in javna razsvetljava. Tako sta spodobno povezani obe vasi krajevne skupnosti Bukovica-Volčja Draga.

S tem infrastrukturnih naložb letos v občini še ni konec. Kot nam je povedal župan Aleš Bucik, so v ponedeljek odprli ponudbe za energetsko sanacijo osnovne šole v Renčah. Do jeseni letos, torej do začetka prihodnjega šolskega leta, bodo toplotno izolirali fasado, zamenjali okna in prekrili telovadnico. V Bukovici pa bodo skušali končati prenovo tamkajšnje mrliške vežice.

DAVORIN KORON


Najbolj brano