Korak naprej za turizem

Občina Bovec znova išče najemnika, ki bi prevzel Hotel Šola v Logu pod Mangrtom in s tem pomagal oživiti turistični utrip v kraju.

Spet iščejo najemnika za Hotel Šola. Foto: Neva Blazetič
Spet iščejo najemnika za Hotel Šola. Foto: Neva Blazetič

LOG POD MANGRTOM >Hotel Šola, ki ga je po potresu za približno 800.000 evrov obnovila Razvojna zadruga Log pod Mangrtom, pozneje pa je kot večinski, dvotretjinski lastnik vstopila bovška občina, že nekaj let povzroča sive lase. V njem so delovali že štirje najemniki, ki pa so naposled drug za drugim odstopili.

Lični, povsem opremljen hotel je pred poldrugim letom občina nameravala prodati, upali so, da bodo zanj iztržili 637.000 evrov. A se kupci niso pojavili. Nato so se odločali o 15-odstotnem znižanju cene, a ni šlo.

Zdaj so se na bovški občini odločili, da bodo znova skušali najti podjetnega najemnika za hotel z 12 sobami in 32 posteljami in z dvorano, ki omogoča razvijanje kongresnega turizma in organiziranje delavnic. To je ključno, če želijo, da se v lepo obnovljen kraj vrne nekdanji turistični utrip. Izhodiščna cena, ki jo je postavila občina, je 1300 evrov. Ponudbe pričakujejo do 24. marca. MM


Najbolj brano