Konec poletja na Kaševem vrtu s koncertom in rekreacijo

S koncertoma skupin Tabu in Leteći odred se je v okviru 20-letnice letnega vrta Kluba ajdovskih študentov zaključilo poletno avgustovsko dogajanje. Poleg večernega dogajanja pa so v soboto pripravili tudi prvi WOTR – Wajdušna obstacle trail run.

Poletno dogajanje na Kaševem vrtu je zaključil koncert 
skupine Tabu.  Foto: Anja Brus
Poletno dogajanje na Kaševem vrtu je zaključil koncert skupine Tabu.  Foto: Anja Brus

AJDOVŠČINA > Pri Wajdušna obstacle trail runu gre za tek čez ovire v naravi in po mestu. Približno dvanajst kilometrov dolga proga je potekala čez pregrade, skozi cevi, mreže, po vrvi navzgor, čez zibajoče se avtomobilske gume, bale sena, blatno kopel, tolmune mrzlega Hublja, mokre drsalnice ... Pot je bila namenjena prav vsem - tistim z dobro fizično kondicijo in tistim, ki so se teka udeležili zgolj za zabavo. Vsak je bil ob koncu premagane poti zmagovalec, saj so vsem podelili spominske medalje.

Večernega koncerta se je udeležilo več kot 1000 ljudi. “Na začetku smo pričakovali veliko več, ko pa smo se postavili na realna tla, je bilo to nad pričakovanji,” je o udeležbi koncerta povedal predsednik Kluba ajdovskih študentov Miha Černetič. “Želeli smo narediti en večji koncert in to je odlično sovpadalo z WOTR,” je dodal.

Koncert je imel tudi dobrodelno noto. “Zbirali smo zamaške za Vida in že na začetku darovali 300 evrov Zvezi prijateljev mladine. Smo mladinska organizacija in vemo, da je še posebej v Ajdovščini veliko propadlih podjetij, zato je tudi veliko mladih, ki so socialno ogroženi,” je še pojasnil predsednik Kluba ajdovskih študentov.

S koncertom so bili zadovoljni tako obiskovalci kot nastopajoči. “Toliko mladih, ki se povsem znori ob pesmi Sanjao sam moju Ružicu, je res super videti z odra,” je povedal pevec skupine Leteći odred Denis Dumančić. Tudi oboževalci skupine Tabu niso bili prav nič razočarani. Na odru se je novi pevki skupine Evi Beus pridružila še Nina Vodopivec, prva pevka skupine. “Zdaj smo na Primorskem že tretjič in zagotovo še pridemo, nori žuri so tukaj,” je zagotovila Eva.

ANJA BRUS


Najbolj brano