Končno pokopi v domačem kraju

Čez približno pol leta se bo uresničila dolgoletna želja Šempetrcev, ki na pokopališču nimajo groba ali žarnega mesta, da bodo lahko svojce pokopavali v domačem kraju. V prvem delu širitve pokopališča bo občina zagotovila 132 žarnih niš in 124 individualnih grobov.

Gradbinci bodo   do poletja razširili pokopališče.  Foto: Mitja Marussig
Gradbinci bodo do poletja razširili pokopališče.  Foto: Mitja Marussig

ŠEMPETER > Dobrih enajst let po tem, ko je občina sprejela ureditveni načrt, so v Šempetru končno začeli prvi del širitve pokopališča. Šempetrci, ki želijo svojce pokopati v domačem kraju, a imajo s tem že dolga leta težave, ker dodatnega prostora bolj ali manj ni na voljo, si bodo torej oddahnili.

Gradbinci so se že lotili urejati približno 1700 kvadratnih metrov velik prostor ob sedanjem pokopališču, kar bo občino z davščinami vred stalo dobrih 275.000 evrov. Do poletja bodo zgradil cestni priključek na bližnjo ulico z začasno dvanajstimi parkirnimi mesti ob njej, razširili pokopališče ter žarni zid z vmesnimi atriji in sanitarnim objektom. Na osrednjem delu razširitve je predvidena tudi površina za raztros pepela, glede na razpoložljivi prostor pa bodo v tej fazi zagotovili 132 novih žarnih niš in 124 individualnih grobov.

Na pokopališču nameravajo postaviti tudi poslovilni objekt. Tega se bodo lotili v drugi fazi širitve pokopališča, za katero pa še nimajo zagotovljenih vseh zemljišč. MM


Najbolj brano