Kolesarski dan v Novi Gorici

V Novi Gorici danes enkrat za spremembo niso bili glavni avtomobili, pač pa kolesarji. Na Kolesarskem dnevu, prvem vrhuncu Evropskega tedna mobilnosti, so travnik pred novogoriško mestno hišo napolnili ljubitelji koles, a ne le oni.

 Foto: Mitja Marussig
Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Predstavljajo se namreč še številna društva, ki se ukvarjajo z modelarstvom, jadralnim letalstvom, potapljanjem in podobnim, na voljo in preizkus so električna kolesa. Dopoldne so pokazali, kako deluje sistem za avtomatizirano izposojo ... Tude brez rekreacije ni šlo. Že zjutraj so rekreativci štartali na skoraj sto kilometrov dolgo pot Breveta - Tri svetišča od Nove Gorice, preko Kanala, Liga in Stare Gore nazaj v Novo Gorico, tisti, ki imajo raje krajše razdalje, so se podali po ulicah obeh Goric in Šempetra, najbolj vztrajni in pripravljeni pa so se točno opoldne podali na vzpon na Sveto Goro, ki šteje tudi za pokal Slovenije. Kako je kolesariti v zahtevnejši hrib, je na predavanju ponazoril Uroš Breški.

Med 15.30 in 17. uro je še otroški kolesarski kros, dan pa se bo zaključil s koncertnim dogajanjem na Mestu mladih. Poleg predskupin bosta na glavnem odru pred mestno hišo godli zasebi MI2 in Zaklonišče prepeva.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano