Kolesarila bosta, da bi pomagala

Danes ob 15.30 bosta izpred modre dvorane v Idriji na 1250 kilometrov dolgo pot okrog Slovenije odkolesarila oče in hči, Sine in Saša Pečelin. Ne nameravata podirati rekordov, pač pa zbrati čim več denarja za Društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Slepim bo namenjena startnina kolesarjev, ki se jima bodo pridružili, in prispevki Lions klubov ob poti.

Sine Pečelin, ki je ponavadi organizator, bo tokrat tudi sam 
sedel na kolo v dobrodelne namene.   Foto: Saša Dragoš
Sine Pečelin, ki je ponavadi organizator, bo tokrat tudi sam sedel na kolo v dobrodelne namene.  Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Sine in Saša Pečelin, zagrizena športna rekreativca, sta idejo za obkroženje Slovenije s kolesi pestovala že nekaj časa. Poškodba očeta ju je ustavila, danes pa bosta krenila na 1250 kilometrov dolgo pot za dober namen. Pri tem bo pomagal tudi Lions klub Idrija, katerega člana sta.

“Iz Sašine pobude, naj po desetletjih organiziranja kolesarskih podvigov končno tudi sam sedem na kolo, se je s pristopom Lions kluba razvila velika akcija Kolesarim, da pomagam. Na vseh etapah se nama bodo lahko pridružili kolesarji in s startnino prispevali za rehabilitacijo slepih in slabovidnih v naši regiji in za center slepih športnikov Vidim cilj, katerega ambasador je Alen Kobilica. Na Primorskem nas bodo sprejeli in darovali tudi vsi Lions klubi,” je povedal Sine Pečelin.

Znanega organizatorja in spremljevalca kolesarskih podvigov naših ekstremnih kolesarjev, štirikratnega vodjo ekip na najtežji kolesarski dirki čez Ameriko RAAM, smo zmotili med zadnjimi logističnimi pripravami. “Vse je nared. Iz skromno načrtovanega družinskega podviga je zrasla resnično obsežna akcija. Želim poudariti, da ne nameravava podirati rekordov. Kolesarila bova štafetno, saj je cilj, da čim več ljudi ozavestimo o namenu naše akcije - pomoči slabovidnim in sploh o pomeni pomoči vsem, ki jo potrebujejo,” je poudaril Sine Pečelin.

Kljub temu bo za košarkarja, tenisača in nasploh zagrizenega športnika dobrih 600 kilometrov, ki naj bi jih na 1250 kilometrov dolgi poti prekolesaril, podvig. Nanjo se bo zaradi sesedanja hrbtenice odpravil z bolečinami, ki mu jih bo blažil močan križni pas. “Dobro sem pripravljen. Saša je prav tako od nekdaj športnica, tekačica. Želim si le, da bi nama uspelo na kolo za dober namen pritegniti čim več kolesarjev. Sočasno bomo na poti, ki vodi po trasi prihodnje desete dirke okrog Slovenije - DOS extrem, reklamirali tudi to oziroma ozaveščali o pomenu športnega načina življenja,” je povedal Pečelin, soorganizator naše največje, prihodnje leto jubilejne kolesarske dirke.

Po Idriji se danes Pečelinoma vsak lahko priključi na etapah po Primorski: v Postojni (17.30), Sečovljah (20.00), Kopru (22.00), jutri pa v Sežani (4.00), Mirnu (7.00), Idriji (8.30) in od tod do Trente (13.30) za naskok na Vršič. Seveda tudi na ostalih etapah po vseh slovenskih pokrajinah. Z njima bodo v tandemih kolesarili slepi in slabovidni in znani Slovenci. V Idriji pa jih bodo ponovno sprejeli v nedeljo ob 15. uri.

SAŠA DRAGOŠ


Najbolj brano