Kolektor že prejel kupnino za delnice Letrike

Idrijski koncern Kolektor Group je že prejel kupnino za 314.355 delnic Letrike, ki jih je prodal nemški skupini Mahle Group.

Kolektor, ki ga vodi Stojan Petrič, pri  prevzemanju  pozna samo dve poti: ali pridobi vsaj 51-odstotni delež ali se iz njih umakne Foto: STA
Kolektor, ki ga vodi Stojan Petrič, pri prevzemanju pozna samo dve poti: ali pridobi vsaj 51-odstotni delež ali se iz njih umakne Foto: STA

LJUBLJANA, ŠEMPETER PRI GORICI> Kolektor se je za umik iz lastniške strukture Letrike umaknil skladno s strategijo o prevzemanju družb, ki predvideva pridobitev večinskega deleža družb ali pa se iz tega umakne, so sporočili iz Kolektorja.

Kolektor je 20-odstotni delež Letrike prodal družbi Mahle, ki je kupnino tudi že v celoti poravnala. Mahle je sicer prejšnji mesec pridobil večinski delež Letrike, za katero se je potegoval tudi Kolektor.

“Strokovno in profesionalno delo predstavnikov obeh družb, Mahle in Kolektor, po 20. juniju odpira veliko možnosti za nadaljnje sodelovanje, kar je potrdilo tudi srečanje predstavnikov obeh družb v ponedeljek,” so dodali v Kolektorju.

Kolektor Group in družba FMR sta za delnico Letrike iztržila 67,10 evra oz. skupaj 21,8 milijona evrov. Mahle Group je tako Kolektorju plačal enako ceno za delnico kot konzorciju lastnikov Letrike, od katerega je za skupno 58,3 milijona evrov kupil skoraj 54-odstotni delež Letrike.

Za delež se je z zavezujočo ponudbo potegoval tudi Kolektor, konzorcij, v katerem so bili Modra zavarovalnica, Slovenski državni holding, Nova Ljubljanska banka, Alpen Invest (nekdanji NFD), Triglav skladi in Družba za upravljanje terjatev bank, pa je delež prodal Mahleju.

Kolektor je imel še konec junija v lasti 17-odstotni delež Letrike, nato pa sta Kolektor in povezana družba FMR, kot je Letrika objavila 11. julija, delež povečala na 20,10 odstotka.

STA


Najbolj brano