Kolektor Koling s ponudbo za prevzem še preostalega deleža CPG

Kolektor Koling, ki je v začetku oktobra postal 97-odstotni lastnik Cestnega podjetja Nova Gorica (CPG), je danes objavil prevzemno ponudbo za delnice CPG, ki jih še nima v lasti. Za delnico ponuja 43,59 evra v denarju, ponudba bo trajala od 2. decembra do 2. januarja.

Kolektor Koling, ki je v začetku oktobra postal 97-odstotni 
lastnik Cestnega podjetja Nova Gorica (CPG), je danes 
objavil prevzemno ponudbo za delnice CPG, ki jih še nima v 
lasti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Kolektor Koling, ki je v začetku oktobra postal 97-odstotni lastnik Cestnega podjetja Nova Gorica (CPG), je danes objavil prevzemno ponudbo za delnice CPG, ki jih še nima v lasti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IDRIJA, NOVA GORICA > Ponudba se nanaša na 12.516 delnic oz. 2,94 odstotka vseh delnic CPG, ki jih Kolektor Koling še nima v lasti. Za ta delež bi po prevzemni ceni odštel 545.572 evrov.

Kot so zapisali v ponudbi, objavljeni v današnjem časniku Delo, prag uspešnosti ponudbe ni določen, tako da se bo ta štela za uspešno ne glede na število delnic, ki jih bo prevzemnik pridobil. Prevzemna ponudba bo trajala od vključno 2. decembra do vključno 2. januarja do 12. ure.

Kolektor Koling je 97,06-odstotni delež CPG za 18 milijonov evrov kupil iz stečaja gradbenega podjetja Primorje. Pogodbo so podpisali konec maja, kupnino poravnali konec septembra, sodišče pa je sklep o izročitvi delnic objavilo v začetku oktobra.

S prevzemom je nastalo največje gradbeno podjetje v državi. CPG je namreč lani ustvaril 86,8 milijona evrov prihodkov, Kolektor Koling 68,5 milijona evrov, skupno torej 155,3 milijona evrov, medtem ko jih je največji gradbinec SGP Pomgrad lani ustvaril 104 milijone evrov, celotna skupina Pomgrad pa 125 milijonov evrov, je pred časom poročalo Delo.

CPG ima med drugim koncesijo za vzdrževanje državnih cest na severnem Primorskem, od leta 2012 pa se vedno bolj uveljavlja tudi na področju visokih gradenj.

STA


Najbolj brano