Ko sedejo na motor, so tudi dobrodelni

Tudi letos so motoristi z vseh koncev Italije ob srečanju ob pomnikih soške fronte zbrali ne ravno zanemarljiv znesek denarja za nakup opreme oddelka za invalidno mladino v Stari Gori. Tja je prispela v teh dneh.

Motociklisti z vseh koncev Italije so z letos zbranimi 2540 evri 
bolnišnici priskrbeli posebni črpalko in posteljo.  Foto: Leo Caharija
Motociklisti z vseh koncev Italije so z letos zbranimi 2540 evri bolnišnici priskrbeli posebni črpalko in posteljo.  Foto: Leo Caharija

STARA GORA > Nekateri od ducatov motoristov, pretežno iz Italije, ki se že devet let spomladi udeležujejo srečanja s skupinsko vožnjo med pomniki na soško fronto od Redipuglie do kostnice nad Kobaridom oziroma muzeja na prostem na Kolovratu, so ta teden znova obiskali oddelek šempetrske bolnišnice za invalidno mladino v Stari Gori. Tam so namreč prevzeli posebno črpalko in posteljo, ki bo zdravstvenemu osebju služila pri delu z otroki, za katero so motoristi na letošnjem druženju zbrali 2540 evrov.

Med udeleženci dogodka so tudi nekateri od motociklistov, ki potem za božič prihajajo obdarit otroke v Staro Goro z darili, nabranimi v novogoriških trgovskih centrih. Kadar se snidejo vzdolž soške fronte, pri čemer se na Goriško pripeljejo z vseh koncev Italije, posebej iz Milana in Toskane, navadno pa jih je med 50 in 100, pa vsakokrat zbirajo tudi denar za oddelek za invalidno mladino, za kar je pobudo dal goriški motorist Erik Breščak.

V devetih letih so oddelku za invalidno mladino podarili že več kot 20.000 evrov, vodstvo oddelka pa vsakič odloči, katere pripomočke bo s tem denarjem kupilo. NR


Najbolj brano