Ko ima burja mlade, se dogaja

Srednja šola Veno Pilon je gostila že tradicionalno vseslovensko srečanje vzgojiteljskih šol Vzgojiteljado 2014. Več kot 300 dijakov in učiteljev je dan namenilo druženju, izmenjavi idej in ustvarjalnosti pod skupnim geslom Burja ima mlade.

Mladi so se pod vodstvom glasbene mentorice Vlaste Lokar Lavrenčič preizkusili tudi v igranju na cajoni  Foto: Alenka Tratnik
Mladi so se pod vodstvom glasbene mentorice Vlaste Lokar Lavrenčič preizkusili tudi v igranju na cajoni  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Dijaki enajstih slovenskih vzgojiteljskih šol od Ajdovščine do Metlike in Ljutomera so se letos zbrali v Ajdovščini, kjer so se jim pridružili tudi učenci Cirius Vipava. Gostitelji 12.

Vzgojiteljade pod geslom Burja ima mlade so poskrbeli za dobrodošlico s plesno in pevsko obarvano uvodno prireditvijo. Tudi brez burje ni šlo, nekaj zanimivosti je zbranim pojasnil profesor fizike in v . d. direktorja šole Andrej Rutar. Na prireditvi so podelili priznanja avtorjem najboljših del na literarnem in likovnem natečaju, ki so ju organizirali v okviru srečanja, sledilo pa je delo v delavnicah.

Mladi so se med drugim preizkusili v naravoslovju, plesu, likovnem ustvarjanju, zborovskem petju, multimedijski, angleško-glasbeni delavnici, v igranju na cajoni, v recikliranju - pletenju izdelkov iz starih majic, polstenju volne in akvatlonu. Kot je povedala vodja Vzgojiteljade 2014 Melita Lemut Bajec, je srečanje namenjeno druženju in izmenjavi idej, ki jih med dijaki predšolske vzgoje ne manjka.

“Srednješolski program predšolske vzgoje je zelo življenjski, dijaki pridobijo in urijo zelo različne spretnosti, veliko poudarka je na praktičnem delu in ustvarjalnosti. Hkrati omogoča mladim široke možnosti vpisa v študijske programe. Zato ne čudi, da se mladi radi odločajo za ta program in da se na vseh šolah srečujemo z velikim vpisom ter polnimi oddelki,” ocenjuje vodja srečanja.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano