Knjižnica spet na bazenu in ob Hublju

Lavričeva knjižnica je za poletne dni pripravila zanimivo dogajanje, da malčkom, njihovim staršem, mladim in odraslim obiskovalcem knjižnice ne bo dolgčas. Vrata znova odpirata “knjižnici” na bazenu in ob Hublju.

V Lavričevi knjižnici ponujajo letno branje pod krošnjami ob 
reki Hubelj. Foto: Viktorija Kante
V Lavričevi knjižnici ponujajo letno branje pod krošnjami ob reki Hubelj. Foto: Viktorija Kante

AJDOVŠČINA > Poletni večer s Petrom Lovšinom je bil pravi uvod v letošnje poletje v Lavričevi knjižnici. Tega ne zaznamuje samo poletni urnik, ampak tudi raznovrstne dejavnosti. V matični knjižnici in tudi v njenih enotah na poletni stojnici že čaka poletno branje. V Ajdovščini bodo v juliju organizirali ustvarjalne četrtke. Druženja s srečanji, delavnicami in drugim dogajanjem se bodo začela ob 10. uri. V Vipavi bodo z ustvarjalnimi delavnicami in pravljicami obogatili ponedeljkove dopoldneve, v Podnanosu pa bodo zanimive dejavnosti za otroke pripravili ob sredah dopoldne. Lavričeva knjižnica bo v sodelovanju z Zavodom za šport tudi letos gostovala na ajdovskem kopališču z akcijo Knjiga na bazenu. Obiskovalcem bodo na voljo knjige, revije, leksikoni in drugo gradivo. Tretje leto bo vrata odprla tudi “knjižnica ob Hublju”, v parku pred knjižnico bodo na izposojo dnevni časopisi, revije, knjige in slikanice za otroke, najmlajšim bodo na dvorišču knjižnice na voljo tudi igrala.

V vodstvu knjižnice so se ob vstopu v poletje razveselili tudi dobre novice iz ministrstva za kulturo, ki jim je odobrilo 10.600 evrov za nakup knjigomata v Vipavi in več računalnikov za uporabnike v Ajdovščini ter za potrebe zaposlenih v Ajdovščini, Podnanosu in na bibliobusu.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano