Kmalu varno do Brajde

Z odtokom meteornih voda bodo stanovanja na višjih predelih Tolmina ob močnem deževju varna pred poplavljanjem, nevarno križišče pri stavbi občinske uprave z izhodom na največje tolminsko parkirišče na Brajdi pa bodo sanirali.

Vkop cevovoda za meteorne vode je domena občine ... Foto: Neva Blazetič
Vkop cevovoda za meteorne vode je domena občine ... Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > V teh dneh so po dolgotrajnem delu in vmesnih precej motečih zaporah asfaltirali odsek ceste med krožiščem pri obrtni coni Na Logu vse do ovinka pred vstopom v center mesta. Dela so bila nujna in v dobro številnim prebivalcem Tolmina. Z vkopom cevi za odtok meteornih voda občina skupaj s Komunalo Tolmin postopoma ureja omrežje, s katerim bodo preprečili poplavljanje na najvišjem delu mesta Na hribih in okoliških ulicah.

“Cevovod za odvajanje meteornih voda vkopavamo postopoma. Prihodnjo jesen bomo končali in takrat nevarnosti poplav v nekaterih stanovanjih v višjih delih mesta ne bo več,” pojasnjuje direktor Komunale Tolmin Berti Rutar. Od Žagarjeve ulice do semaforiziranega križišča so ga položili pred leti pri obnovi Gregorčičeve ulice, te dni končujejo odsek od krožišča do ovinka proti centru Tolmina. Prav kmalu bodo v povezavi z direkcijo za investicije položili cevovod še na odseku mimo ovinka proti centru Tolmina, medtem ko so ga na odseku proti pokopališču že pred časom vkopali.

Občina je uspela z argumenti prepričati direkcijo, da bo država kljub pomanjkanju denarja zgradila varno križišče pod stavbo občinske uprave. “Glede na to, da je denarja za državne ceste malo, smo lahko zadovoljni, da bodo križišče uredili. Prevladal je argument, da se v tem zelo nevarnem križišču promet povečuje zaradi novega parkirišča na Brajdi s sto parkirišči. Upamo, da bodo dela začeli 20. julija,” se nadeja župan Uroš Brežan.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano