Kljub zamudam prihodnja smučarska sezona na Kaninu še ni zamujena

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž bo v ponedeljek s Heto podpisal pogodbo za brezplačni prenos lastnine krožnokabinske žičnice in restavracije Prestreljenik na Kaninu na bovško občino. Kljub zamudi pri dogovoru s Heto je Mlekuž prepričan, da nova smučarska sezona še ni izgubljena.

Ob rešitvi smučišča na Kaninu in možnosti, da se bo tam prihodnjo zimo ponovno smučalo, se na Bovškem razrešujejo tudi drugi problemi.  Foto: Igor Mušič
Ob rešitvi smučišča na Kaninu in možnosti, da se bo tam prihodnjo zimo ponovno smučalo, se na Bovškem razrešujejo tudi drugi problemi.  Foto: Igor Mušič

BOVEC > Bovški občinski svetniki so že 27. februarja potrdili predlog, da Heta, ki je interna slaba banka avstrijske banke Hypo, na občino Bovec brezplačno prenese krožnokabinsko žičnico in restavracijo Prestreljenik, občina pa jo ob tem oprosti komunalnega prispevka za parkirišče in poravna stroške zadnjih dveh let, odkar naprave ne obratujejo.

V prvi fazi ob sklenitvi pogodbe to predstavlja najprej 50.000 evrov za žičnico, z odlogom pa nato še preostanek za restavracijo.

Valter Mlekuž je o podpisu pogodbe s Heto občinske svetnike seznanil na seji v četrtek in jim povedal tudi, da se bo v ponedeljek predvidoma sestal tudi z ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom in odvetnico Carmen Dobnik, ki zastopa zainteresirane ruske vlagatelje v kaninsko smučišče.

Ob rešitvi smučišča na Kaninu in možnosti, da se bo tam prihodnjo zimo ponovno smučalo, se na Bovškem razrešujejo tudi drugi problemi. Tako je bovška občina izbrala najemnika hotela Šola v Logu pod Mangartom.

Na razpis za najem, ki se je zaključil v sredo, sta prispeli dve vlogi, od tega ena nepopolna, ena pa popolna. Izbrana je družba Mrkeuro, ki je izpolnjevala vse razpisne pogoje, pogodba pa bo predvidoma podpisana prihodnji teden.

Občina zdaj išče še najemnika za gostinski lokal v trdnjavi Kluže in bara v Strgulčevi hiši sredi Bovca.

Na bovški občini se v zadnjem času vrstijo delegacije, ki so pripravljene vlagati v Bovcu, ki se zanimajo za hotele, vse od Švedov, Rusov in Nemcev. Mlekuž je pred kratkim povedal, da so vsi skeptični, ker pričakujejo rešitev smučišča na Kaninu: “Ko bodo zadeve urejene in se bodo začela obnovitvena dela na smučišču, verjamem, da ne bo problema niti za hotel Kanin niti za hotel Šola v Logu pod Mangartom.”

Občinski svet je v četrtek v drugem branju sprejel tudi proračun občine za letos, ki za smučišče na Kaninu namenja 80.000 evrov.

STA


Najbolj brano