Kdo se bo prvič predstavil na novogoriški Odprti kuhni?

Kulinarična tržnica Odprta kuhna bo v sredo, 31. maja prvič letos “okupirala” novogoriški Bevkov trg, kjer se bo od 10. do 21. ure predstavilo skoraj trideset različnih ponudnikov, med temi prvič tudi novogoriška postojanka za vse ljubitelje vrhunske kulinarike - restavracija Dam, v kateri kuharske niti vodi Uroš Fakuč.

Uroš Fakuč iz restavracije Dam Foto: Jaka Birsa
Uroš Fakuč iz restavracije Dam Foto: Jaka Birsa

NOVA GORICA > “Odprta kuhna je super projekt, ki v središče Nove Gorice privabi množico ljudi. Enkratno je videti, da se toliko ljudi zbere zaradi druženja ob hrani in pijači, kot bi šlo za dober koncert. Vedno več obiskovalcev prihaja tudi z italijanske strani, želim pa si, da bi v Novo Gorico zaradi odlične kulinarike prihajali tudi iz bolj oddaljenih krajev,” pravi kuharski mojster Uroš Fakuč.

V Novi Gorici se bo prvič predstavila tudi ekipa Jedu - street food, ki jo sestavljajo “specialisti” za hot doge. Iz Maribora se bo pripeljala tudi ekipa Jack & Joe Steak and Burger Cluba, ki bo predstavila svoje sendviče s sočno in mehko cufano slovensko bio govedino, iz Ljubljane pa Kuhinja Krušič, ki se je razvila iz več kot pol stoletja trajajoče tradicije družinske mesarije. Za ledeno osvežitev bodo skrbeli še eni novinci, Twister Ice Cream Rolls. To je ekipa, ki na Odprto kuhno prinaša nov in atraktiven način izdelave sladoleda, so sporočili organizatorji.

Spletno uredništvo


Najbolj brano