Kdo bo pa plačal?

Vojaški stadion z atletsko stezo je med Vipavci priljubljena rekreacijska točka in edini tak poligon v občini. Zato je med tekači in člani drugih športnih klubov ter društev oživela pobuda za obnovo oziroma preplastitev dotrajane atletske steze.

Vipavci bi dotrajano atletsko stezo prenovili.   Foto: Alenka Tratnik
Vipavci bi dotrajano atletsko stezo prenovili.  Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Svetnik Mitja Lavrenčič je pobudo predstavil občinski upravi in županu Ivanu Princesu, ki sicer zamisel podpira, a je za zdaj še prezgodaj napovedati, če in kako jo bo mogoče tudi uresničiti. Stadion je namreč last ministrstva za obrambo.

Občina z državo dobro sodeluje, prav tako tudi z vodstvom vipavske vojašnice. Prav na tej osnovi so se že pred leti pogovarjali o preplastitvi atletske steze, a pomanjkanje denarja in varčevalni ukrepi so pogovore zaustavili.

“Pobuda je vsekakor smiselna. Uporabnikov je vedno več, čeprav je dostop na stadion na lastno odgovornost. Toda vse je povezano z denarjem. Od Morsa ne moremo pričakovati velikih naložb, preplastitev bi verjetno morala plačati občina. A občina ni lastnica objekta, niti najemnica. Verjetno se bomo pogovarjali o pridobitvi stavbne pravice. Šele nato se bomo lahko pogovarjali o denarju. Občinski proračun tega ne bo plačal, denar bomo morali iskati na razpisih,” napoveduje župan.

Kot dodaja, razmišljajo o tem, da bi stezo preplastili z oblogo iz tartana. AT


Najbolj brano