Kateri kadri so pravi?

Z očitki, da kadrovanje župana Mateja Arčona in koalicije ni transparentno, je iz kadrovske komisije mestnega sveta nepreklicno izstopil Valter Vodopivec (SD). Arčon odgovarja: gre za užaljenost.

Valter Vodopivec Foto: Nace Novak
Valter Vodopivec Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Z izstopom iz komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja želimo javnost opozoriti na netransparentno kadrovsko politiko župana in koalicije,” je razloge za svoj nepreklicni izstop razložil predstavnik Socialnih demokratov (SD) v ti. kadrovski komisiji Valter Vodopivec.

V SD so poudarili, da se je zapletlo že na začetku mandata, pri oblikovanju delovnih teles mestnega sveta in pri oblikovanju nadzornega sveta mestne občine. V obeh primerih naj bi bila kršena pravila, določena v statutu občine.

“Tudi ostala delovna telesa so bila imenovana brez spoštovanja ali le z delnim spoštovanjem volilnih rezultatov, saj so nekatere liste in stranke ostale brez predstavnikov v odborih, medtem ko se je eni svetniški skupini velikodušno podeljevalo mesta v odborih in komisijah,” je poudaril Vodopivec.

Nenačelnost oziroma prilagodljivost komisije se je po njegovem mnenju pokazala tudi ob imenovanja direktorja stanovanjskega sklada. “Tudi v bodoče bomo opozarjali na napake in kršitve. Upamo, da bo naš izstop pripomogel k tehtnemu razmisleku o kadrovski politiki v občini in k spremembam na bolje,” je sklenil.

“Svoje nezadovoljstvo naslavljajo na napačno osebo, ker župan ni član komisije. Gre za odraz neke užaljenosti SD, ki je bila dolgo v ospredju. Odločitev, da gredo v opozicijo, je bila njihova, ne županova. Tudi odstop Vodopivca je njegova osebna odločitev,” se je odzval župan Matej Arčon. Dodal je, da je poslanstvo kadrovske komisije, da izbira kandidate po strokovnosti in ne po pripadnosti, kar je zahteval SD.

NACE NOVAK


Najbolj brano