Kaskader na Kaninu gara, birokracija pa zapravlja denar

Dr. Duhovnik s podizvajalcem Kaskader gara, vmes je birokracija z bankami vred zaradi počasnosti v naši in francoski državi zapravila dva milijona evrov denarja EU.

Brez pomoči helikopterja pri prevozu se ne bi izšlo.
Brez pomoči helikopterja pri prevozu se ne bi izšlo. 

BOVEC, KANIN > “Minuli konec tedna so naši delavci spali na D postaji in uspelo jim je z lesom obložiti kontejner na obračalni postaji sedežnice Prevala na meji z Italijo. Če bo vse po sreči, bo sedežnica nared sredi januarja, pojasnjuje direktor družbe Kaskader Peter Poljanec. Te dni je zapadlo pol mera snega, kar pa jeklenice na sedežnici Prevala ni zakopalo.“Preventivno smo jeklenico dvignili, da ne bo škode.”

Helikopter ni čakal niti sekundo

Delavci Kaskaderja so v povezavi s podjetjem Dr. Duhovnik že pred koncem lanskega leta demontirali vse kolesne baterije trisedežnice Skripi in jih z lastno mehanizacijo prepeljali do D postaje krožno kabinske žičnice, kjer bodo skupaj z inženirji Pome opravili generalni servis.

Kolesne baterije, ki so jih do gradbiščnega dostopa lahko spravili z improviziranimi prenosnimi tovornimi žičnicami, so Kaskaderjevi delavci sami prepeljali v dolino. Zatem pa še razstavili in za prevoz pripravili vse kolesne baterije na odsekih B-C in C-D, ter na zgornjem delu odseka A-B krožno kabinske žičnice, ki pa so jih v dolino lahko prepeljali le s helikopterjem. “Vse baterije smo predhodno sneli z osnovne jeklenice in jih obesili na steber meter nižje. Visele so nekako v zraku na pomožni jeklenici, ki jo je pripel helikopter. Tako smo na A postajo prepeljali vse kolesne baterije. “

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ne pove, kje in kdaj bodo izbrskali denar za nadaljevaje dela, ga pa bodo morali, glede na to, da so z Občino Bovec konec leta podpisali aneks k pogodbi za 5,9 milijona evrov s podaljškom do septembra.

Birokracija zaostaja za operativci

Dr. Jože Duhovnik komentira: “Če se pogodba podpiše avgusta, dotok denarja pa pride šele oktobra, ni možno, da bi dela dokončali do konca leta. Občina Bovec je ves čas stala ob stani projektu, kapo dol vodstvu lokalne skupnosti.” Kot pravi, projekt mora iti naprej. “Tu ni debate. Moramo najti rešitve. Na Kaninu dela prvovrstna ekipa, žal igralci bolj počasi mislijo. Če bi imeli avgusta zagotovljen ves denar, bi do konca minulega leta vse končali!” je prepričan Duhovnik.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano