Karel Erjavec: pomnik je v ponos vsem, ne le Primorcem

Predsednik Desusa Karl Erjavec je včeraj obiskal pomnik braniteljem slovenske zemlje na Cerju, kjer se je udeležil slavnostne seje pokrajinskega odbora stranke.

 Foto: Alenka Ožbot
Foto: Alenka Ožbot

CERJE > Sprejela sta ga predsednica odbora Anita Manfreda in župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar, dobrodošlico mu je izrekla tudi predsednica občinskega odbora Desusa Irena Stibilj.

Humar je vesel, da so za slavnostno sejo izbrali Cerje, saj, kot je poudaril, je ta točka polna simbolov, zgodb in dogodkov iz preteklosti. Na mestu, kjer so včasih umirali fantje različnih narodov, se danes ljudje srečujejo in porajajo se nova prijateljstva, je poudaril.

“Izkazalo se je, da ste Primorci trmasti in ste uspeli in mislim, da smo danes lahko ponosni, ne samo tukaj, v vašem kraju, v vaši občini, in ne samo na Primorskem, ampak tudi v Sloveniji, da imamo takšen objekt,” je na Cerju povedal Erjavec.

Na slavnostni seji so podelili priznanja stranke za leto 2016. Častnemu članu Antonu Kreševcu in dobitnikom zlatih plaket Dragu Vidrihu, Francu Simčiču in Mafaldi Lipušček, ki so plakete dobili že prej, so se pridružili Branko Dolenc z zlato in Janez Kocjančič z bronasto.AO


Najbolj brano