Kaninska žičnica danes začenja z obratovanjem

Krožnokabinska žičnica Kanin bo danes pripravljena za prevoz prvih potnikov, so sporočili z občine Bovec. Po strogih pregledih konstruktorja Poma in Zavoda za gradbeništvo je kaninska žičnica pridobila vse certifikate za varno obratovanje. Upravljalec Kaskader bo naprave pognal ob 13. uri, vsi potniki pa se bodo danes lahko peljali brezplačno.

BOVEC > V soboto in nedeljo bo kaninska žičnica potnike prevažala po ustaljenem urniku med 8. in 16. uro. Tudi v prihodnje bo žičnica delovala med vikendi po omenjenem urniku.

Po napovedih naj bi žičnico sicer zagnali že v začetku avgusta, vendar so končni obremenilni preizkusi potekali počasneje od pričakovanega, posledično pa se je zamaknila izdaja certifikatov in končna izdaja obratovalnega dovoljenja.

Naložba v obnovo krožne kabinske žičnice na Kanin je vredna 5,9 milijona evrov, od tega naj bi iz evropskega sklada za regionalni razvoj na Bovškem pridobili 3,8 milijona evrov.

Francoski konstruktor Poma je kaninsko žičnico postavil pred 43 leti, zadnja tri leta in pol pa zaradi izpada vrvi ne obratuje. Na letni ravni to predstavlja šest milijonov evrov izpada prihodka v celotnem bovškem turizmu.

STA

Poletno sezono lovijo za rep


Najbolj brano