Kanin je že v katalogih za zimo

Medtem ko na drugih smučiščih že poteka predprodaja smučarskih vozovnic, se na kaninskem mučijo s celovito sanacijo. Poteka po načrtu podjetja Dr. Duhovnik. So že na postaji C z vsem upanjem, da jo bodo dokončali do sredine decembra. Do takrat morajo najti upravljalca smučišča.

Postaji A in B  (na fotografiji) so po posebnem postopku prebarvali, kmalu bodo enako naredili 
tudi s postajo C kaninskega smučišča.
Postaji A in B (na fotografiji) so po posebnem postopku prebarvali, kmalu bodo enako naredili tudi s postajo C kaninskega smučišča.  

BOVEC > Sanacija kaninske gondolske žičnice je že napredovala do postaje C na 1639 metrov nadmorske višine. Za tem sledi najzahtevnejši odsek z najbolj poškodovanimi stebri do postaje D, proti kateri bodo z ustreznimi vozili lahko prišli po trasi smučišča. Ta mesec bodo sile usmerili v iskanje upravljalca, brez katerega smučišče ne more obratovati.

Imajo srečo z vremenom

“Na gradbišču vsak dan, razen ob nedeljah, dela ekipa 15 delavcev. Napredujemo po načrtih. Imamo veliko srečo z vremenom,” je zadovoljen direktor družbe Kaskader Peter Poljanec.

Po gradbiščni vlaki, ki so jo uredili z velikimi napori, so prejšnji teden do postaje C prvič v zgodovini smučišča pripeljali tovornjaki na štirikolesni pogon. Zato dela na krožno kabinski žičnici na tej višini opravljajo skorajda neodvisno od vremena, tudi v gosti megli. “To dokazuje, da je bila odločitev za preboj z vlako upravičena, saj v slabem vremenu dostop s helikopterjem ne bi bil mogoč, hkrati pa bi bila njegova pomoč zelo draga,” ocenjujejo na Občini Bovec.

Na postaji B so ureditvena dela v zaključni fazi. Družba Chemko d.o.o. je po posebnem postopku prebarvala postajo A v dolini in postajo B na 985 metrih nadmorske višine. Ko bodo končali, bodo namestili še nove prosojne plošče in s tem dosegli osvetlitev notranjosti vseh postaj.

V teh dneh sanirajo betonske temelje žičniških stebrov. Ker so odvisni od ustreznih vremenskih razmer, morajo delo opraviti čim prej. Izvajalci se premikajo od stebra do stebra, kar omogoča gradbiščna vlaka.

Kanin so uvrstili v katalog smučišč

Kot pravi predstavnik za stike z javnostjo v Občini Bovec Milan Štulc, je kaninsko smučišče že opaziti v katalogih za prihajajočo zimo. “Kart v predprodaji pa ni, ker smučišče še nima upravljalca. Ta se bo odločal, kako in kaj s kartami. S predprodajo smučišča pridobivajo denar za zagon. V primeru Kanina ga je zagotovila država. Upravljalca bomo v širšem prostoru iskali ta mesec, ni nujno, da z razpisom. Še proučujemo vse pravno formalne okoliščine,” pojasnjuje Štulc. Ob tem dodaja, da ni nobenega imena v igri, da nobenega ne favorizirajo: “Ve pa se, da kakovostnih upravljalcev ni veliko.”

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano