Kanin danes znova na dražbo

Če bodo danes ATC Kanin v stečaju v celoti prodali, je še upanje za prenovo smučarskega centra. Če bodo prodajali po delih, je težko napovedati, kaj se bo izcimilo. Če nič ne bodo prodali, se bo negotovost s propadanjem na hribu in z agonijo v dolini nadaljevala.

Danes bo znano, koliko je  oziroma ni vredna infrastruktura na kaninskem smučišču.
Danes bo znano, koliko je oziroma ni vredna infrastruktura na kaninskem smučišču. 

BOVEC > “Potencialni kupci iz Rusije oziroma njihovo podjetje Ilev Inženiring je vplačalo varščino za sodelovanje na jutrišnji dražbi, “ pravi njihova zastopnica Carmen Dobnik. “Upamo na znižanje do 560.000 evrov, kolikor je po naših izračunih možno brez soglasja ločitvenih upnikov.” Če bodo kupili, potem se, kot pravi Dobnikova, odpirajo možnosti za dogovor s Heto, naslednico Hypo banke, ki je lastnica dostavne žičnice in restavracije Prestreljenik.

Oglasil se je tudi nekdanji župan Siniša Germovšek. Na okrožno tožilstvo v Novi Gorici vlaga zahtevo za preiskavo okoliščin, ki so povzročile okvaro na kabinski žičnici in zahtevo za preiskavo glede oškodovanja občine Bovec.

Dražba z zniževanjem cene ATC Kanin v stečaju se začenja ob 13. uri v Stergulčevi hiši. “Primarno bom prodajala celoto, torej nepremičnine, opremo, stavbno pravico, toda brez Čezsoče,” pojasnjuje stečajna upraviteljica Nataša Gibičar. To pomeni, da bo med drugim prodajala sedežnice na hribu, A postajo in parkirišče, Žaršče, opremo, stavbno pravico ... Izklicna cena je 1,141 milijona evrov in je enaka tisti, pri kateri so neuspešno zaključili prvo dražbo 18. julija. “Zaradi zniževanja cene izid dražbe ni predvidljiv. Vsote, do katere bom zniževala kupnino, seveda ne morem povedati,” pojasnjuje.

“Če dražba celote ne bo uspešna, se bo takoj nadaljevala dražba po delih in sicer ločeno za Žaršče z izklicno ceno 145.000 evrov, ki bi jo zviševali,” pojasnjuje. Posebej bo prodajala naprave na smučišču s spodnjim parkiriščem in postajo A z izklicno ceno 800.000 evrov z zniževanjem. Ob 14. uri je povsem ločeno razpisana dražba infrastrukture v Čezsoči.

Kaj pomeni morebitna prodaja po delih, nikomur ni povsem jasno. Ali to pomeni, da bo nekdo kupil sedežnice za staro železo, drugi parkirišče, ki bo postalo plačljivo, tretji A postajo, morda za proizvodno halo? Kdor bi kupil Žaršče, se bo ukvarjal s stavbno pravico Euroinvesta za 99 let v vrednosti 1,1 milijona evrov. Na tem območju je možna zgolj s turizmom povezana gradnja. Tako je zapisano v prostorskem občinskem načrtu.

Stečajna upraviteljica pravi, da se zanima več interesentov. Zato je tudi prekinila z zniževanjem cene na julijski dražbi. Danes bo znano, koliko resnice je na tem. Poleti so se prijavili zgolj potencialni kupci iz Rusije.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano