Jutri podpis s Heto?

Pogodba o prenosu lastništva krožnokabinske žičnice in restavracije na smučišču Kanin med Občine Bovec in Heto je v pripravi, temu pa je bil namenjen tudi današnji sestanek na Heti. Kdaj bo do podpisa prišlo, danes na bovški občini niso vedeli povedati, po informacijah STA pa naj bi se to zgodilo v torek v Bovcu.

Bovški župan Valter Mlekuž je predvideval, da bi do podpisa 
pogodbe o prenosu lastništva lahko prišlo danes. Foto: Neva Blazetič
Bovški župan Valter Mlekuž je predvideval, da bi do podpisa pogodbe o prenosu lastništva lahko prišlo danes. Foto: Neva Blazetič

BOVEC > Bovški župan Valter Mlekuž je predvideval, da bi do podpisa pogodbe o prenosu lastništva lahko prišlo danes, o tem je v četrtek na seji obvestil tudi občinske svetnike.

"Pogodba je sicer usklajena, po prilagoditvi nekaterih malenkosti pa bo tudi podpisana," so danes sporočili iz bovške občine.

So se pa predstavniki bovške občine danes mudili v Ljubljani. Sestali so se z ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom ter se pogovarjali o nadaljnjih potrebnih aktivnostih za oživitev smučišča Kanin. Prvi korak Občine Bovec pa je zagotovo pridobitev lastništva nad krožnokabinsko žičnico na Kanin ter restavracijo Prestreljenik na Kaninu.

Na bovški občini si s podpisom pogodbe in prenosom lastništva želijo pohiteti, saj bi ob hitrem razpletu dogajanja in ustanovitvi javno-zasebnega partnerstva pri vlaganju v infrastrukturo lahko še zagotovili smučanje na Kaninu že prihodnjo smučarsko sezono.

Mlekuž je sicer v preteklosti že povedal, da se o javno-zasebnem partnerstvu pogovarjajo z ruskimi vlagatelji, ki so prek podjetja Ilev Inženiring že sodelovali na dražbah za premoženje ATC Kanina v stečaju. Za Bovec pa je po možnosti, da bi v prihodnje ponovno zagnali smučišče na Kaninu, veliko zanimanja s strani tujih investitorjev.

STA


Najbolj brano