Jutri bo za Bovec dan D

Občina čaka, ali bo vlada odobrila denarno pomoč za usposobitev naprav na Kaninu. Čeprav še ni gotovo, da denar bo, je župan Valter Mlekuž za vsak primer sklical izredno sejo. “Seja je sklicana, da bi v primeru pozitivnega sklepa vlade prihranili čas in začeli čim prej,” pojasnjujejo na občini. Jutri bo namreč znan tudi izvajalec obnove.

V Bovcu nestrpno čakajo, ali bo vlada jutri odločala o pomoči 
za usposobitev Kanina in jo  odobrila. Če hočejo ujeti zimsko 
sezono,  morajo dela čim prej začeti.  Foto: Mitja Marussig
V Bovcu nestrpno čakajo, ali bo vlada jutri odločala o pomoči za usposobitev Kanina in jo odobrila. Če hočejo ujeti zimsko sezono, morajo dela čim prej začeti.  Foto: Mitja Marussig

BOVEC >V Bovcu so že prejšnji teden upali, da bo vlada na svoji seji obravnavala in potrdila nepovratno pomoč za popravilo žičniških naprav na Kaninu. Da bo država pomagala, če občina postane nosilka projekta za ponoven zagon smučišča, je že pred časom javno obljubil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Govorilo se je o približno treh milijonih evrov.

Bo vlada jutri rekla “da”?

Minuli četrtek vlada o tem ni odločala, ponovno se bo sestala jutri. Prav za ta dan pa je bovški župan Valter Mlekuž sklical izredno sejo, na kateri naj bi v rebalansu občinskega proračuna predvideli nepovratno denarno pomoč države. Ali to pomeni, da je denar za obnovo smučišča zagotovljen? Na občini so zelo zadržani. “Edina potrjena informacija je, da je sklicana izredna seja, in sicer zato, da bi v primeru pozitivnega sklepa vlade prihranili čas,” so odgovorili za Primorske novice. Včeraj nam tudi z gospodarskega ministrstva oziroma z vladnega urada za komuniciranje še niso potrdili, da bo vlada imela na mizi sklep o nepovratni pomoči. A tudi če ga bo, bo treba počakati, koliko denarja bo v igri in ali bo pomoč dejansko odobrila. Dokler ne bodo imeli v rokah pozitivnega sklepa, je previdnost Bovčanov povsem razumljiva in se o nadaljnjih korakih nočejo izrekati. Tudi zato za rebalans proračuna še ni gradiva.

Izbrali bodo izvajalca obnove

Jutri bo obenem znano tudi, kdo bo popravljal naprave na smučišču, saj se izteče rok za odločitev o izvajalcu, ki ga občina izbira na razpisu s pogajanji. A dokler ni gotovo, da denar bo, ne bo mogel delati. Obnova pa bi se morala začeti čim prej, če naj v Bovcu upajo, da bi naprave usposobili do zimske sezone. Izvajalci in dobavitelji sicer zagotavljajo, da je to (še) mogoče. Če seveda začnejo pravočasno ...

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano