Jeseni v nov dom krajanov

Prenovljeni dom krajanov na Ligu, ki ga bodo odprli najverjetneje na prehodu v jesen, bo obiskovalcem in nastopajočim nudil tudi nekaj novih prostorov, predvsem pa boljše pogoje za pripravo različnih dogodkov.

Liški dom krajanov na zunaj znatno lepši, znotraj pa bo bolje 
opremljen.   Foto: Ambrož Sardoč
Liški dom krajanov na zunaj znatno lepši, znotraj pa bo bolje opremljen.  Foto: Ambrož Sardoč

LIG > V upravi Občine Kanal računajo, da bodo prihodnji mesec pridobili uporabno dovoljenje za dom krajanov na Ligu, ki ga v tem trenutku še prenavljajo, a je vseeno že možno videti, kako bolj ličen bo navzven. “Dela se zaključujejo, treba je še pridobiti uporabno dovoljenje. Dokumentacija za tehnični pregled se pripravlja,” so v upravi odgovorili, kdaj pričakujejo otvoritev stavbe sredi Liga, ki so jo za približno 356.000 evrov celovito preuredili.

Nova prizidek in ploščad

Porušili so prejšnji vhodni prizidek ter ga nadomestili z novim, v katerem so poleg vhodne avle sanitarije in garderobe za nastopajoče. Sicer bi si vsi želeli nekoliko večje prostore, poudarjajo v občinski upravi, a tega ni bilo mogoče zagotoviti, dodajajo, ker se dom zajeda v brežino nad njim oziroma proti zgornji cesti ter bi bili potrebni preveliki izkopi. Hkrati so novo podobo dali ploščadi pred vhodom, kjer bo zato lažje prirejati dogodke na prostem, in uredili so stopnice s ploščadi do asfaltnega igrišča nad domom, ki prav tako služi kot prireditveni prostor.

Pogoji za prireditve bodo boljši

Največ novega pa je v notranjosti doma, in kot pravijo na občini v Kanalu, je bil “glavni namen obnove ustvariti boljše in bolj funkcionalne pogoje za prireditve.” Povečali so oder, ves pod na novo tlakovali, toplotno so izolirali strop dvorane in odra ter vsa pročelja stavbe, akustično pa dvorano.

Novi so tudi vsa električna inštalacija, odrska razsvetljava, zvočna oprema za prireditve, centralno ogrevanje prostorov in prezračevanje. Zamenjali so sedeže v dvorani, ki še naprej ne bodo pritrjeni na tla, da bo mogoče dvorano izkoristiti za različne prireditve.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano