Iztisnili male delničarje Tekstine

Skupščina Tekstine je v ponedeljek izglasovala iztisnitev malih delničarjev. Ti so glasovali proti iztisnitvi. Napovedali so tudi izpodbijanje sklepa in preizkus višine odpravnine, so sporočili iz Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD).

AJDOVŠČINA > Po navedbah VZMD je bilo na skupščini družbe Tekstina prisotnega 97,96 odstotka kapitala z glasovalno pravico. Poleg glavnega delničarja, družbe Svila In, ki ima 97,70 odstotka kapitala, zastopal pa jo je Simeon Špruk, ki je tudi direktor Tekstine, sta bila na skupščini prisotna le še mali delničar Jakob Finžgar, ki ima 0,26-odstotni delež, in VZMD, ki ga je zastopal predsednik Kristjan Verbič.

Edina točka dnevnega reda je bila iztisnitev oziroma prenos delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja, pri čemer je bilo za primerno denarno odpravnino določenih 3,40 evra na delnico.

“Sklep o iztisnitvi oziroma razlastitvi je predlagal in na skupščini, kot edini delničar - sam sebi, potrdil, glavni delničar, družba Svila In. Ob tem sta oba preostala prisotna delničarja opozorila, da je ponujena odpravnina občutno prenizka, napovedala pa sta tudi možnost izpodbijanja sprejetega sklepa,” še navaja VZMD.

NN


Najbolj brano