Iz enajste se bodo preselili v pravo šolo

Šestkrat po teden dni sprostitve, zabave in tudi poučnih vsebin pri kajakaškemu centru v Solkanu je konec. Enajsta šola pod solkanskim mostom, ki jo že 21 let prireja ŠD Sonček, je zaprla vrata s tradicionalnim zaključkom, ko so se otroci, ki so sodelovali, še zadnjič srečali, družili in prejeli diplome.

Enajsta šola pod solkanskim mostom, ki jo že 21 let prireja ŠD 
Sonček,  je zaprla vrata.  Foto: Anja Podlogar
Enajsta šola pod solkanskim mostom, ki jo že 21 let prireja ŠD Sonček, je zaprla vrata.  Foto: Anja Podlogar

SOLKAN > Dobrih 300 se jih je čez poletje zvrstilo ob Soči, je povedal vodja ŠD Sonček Miran Franko, med katerimi se je večina pod budnim očesom mentorjev preizkusila tudi v veslanju na Soči. Zanje je poskrbela ekipa, ki že leta sodeluje pri raznovrstnih dejavnostih športnega društva.

Prvič so ob Soči organizirali tudi “učilnico ob bistrem potočku” in branje pod krošnjami. Tudi letos so stotim otrokom iz socialno šibkejših družin omogočili brezplačno udeležbo ter, kot je že običaj, gostili skupino otrok iz SOS centra Sarajevo in jih popeljali tudi naokoli.

“Lepo so jih sprejeli v Termah Čatež in kot vedno v Postojnski jami in na Bledu, z njimi je jadral Mitja Margon, Jelko Gros jim je razkazal Planico, ogledali so si Ljubljano, gostili so jih tudi v Tolminu in Kobaridu,” je povedal Franko, ki že snuje načrte za 22. Poletje ob Soči. MM


Najbolj brano