Igra in kotiček: Človek, umiri se

Rod Aragonitnih ježkov je te dni v Cerknem pripravil 6. tekmovanje v družabni igri Človek ne jezi se. Na njem se je zabavalo 250 tekmovalcev in nekaj deset spremljevalcev.

  Tekmovanje v družabni igri Človek ne jezi se z rekordno 
udeležbo. Foto: Saša Dragoš
Tekmovanje v družabni igri Človek ne jezi se z rekordno udeležbo. Foto: Saša Dragoš

CERKNO > Časi so očitno taki, da je sicer tradicionalno bienalno zabavno tekmovanje v družabni igri Človek ne jezi se, postalo zdravilno in zato zelo množično. Tukajšnji taborniški rod Aragonitnih ježkov je pred dnevi na njem gostil okrog 250 igralcev.

Po dobro voljo so v Cerkno prišli taborniki iz vse Slovenije, največ s Primorske in prvič tudi iz Trsta. Iz nekaj deset igralcev na uvodnih tekmovanjih se je število na jubilejnem, petem tekmovanju povzpelo do presenetljivih 150. Ker so ježki - rod šteje 120 dejavnih članov - prekaljeni organizatorji različnih taborniških tekmovanj, se sobotnemu navalu na dobro voljo niso pustili ugnati. Le igralce so morali iz prvič premajhne šolske jedilnice razporediti tudi po učilnicah.

Za igralne table so sedli člani vseh taborniških rodov - od najmlajših petletnih murnov pa tja do nekaj desetletij starejših grč. “Tekmovanje je postalo že kar zajeten organizacijski zalogaj in na srečo imamo v osnovni šoli, ki nas vsa leta gosti, odličnega partnerja Visoko udeležbo razumemo in smo je veseli. To je edino tekmovanje. ki je namenjeno samo zabavi in družabnosti. Pri njem resnično ne gre za nagrade. Kot veste, imamo taborniki veliko tekmovanj v svojih značilnih znanjih, prej se nanje redno pripravljamo in pri tem gre zelo zares. Zato hrepenimo po družabnosti,” je povedal prvi organizator Nicholas Vanek.

Ker je šola dovolj velika, so spremljevalcem in v prvih krogih izpadlim igralcem pripravili tudi družabni kotiček Človek, umiri se! z različnimi igrami. “Za izpadle igralce smo pripravili še bogat spremljevalni program. Za najmlajše - murne, medvedke in čebelice - ustvarjalne delavnice, za gozdovnike in gozdovnice orientacijo s pomočjo fotografij po Cerknem za spoznavanje našega kraja, narečja in znanih osebnosti, za starejše popotnike in popotnice pa peko piškotov,” je dodala Katjuša Poljanšek, na tekmovanju zadolžena za stike z javnostmi.

Prav ste prebrali. Česar sicer nimata ne občina ne največja družba v Cerknem, taborniki imajo. Tekmovanje je teklo tekoče in dobre volje ni manjkalo. Zmagovalci, ki so domov odšli z nekoliko razširjeno igro sponzorja tekmovanja Človek ne jezi se, pa so obljubili, da bodo novo pridobljene prijatelje povabili na partijo.

SD


Najbolj brano