Idrijski startup prejel investicijo koncerna Kolektor

Startup Smart Optometry iz Idrije, ki razvija programske rešitve, namenjene skrbi za zdravje oči, je prejel investicijo sklada Kolektor Ventures. Gre za prvo investicijo letos ustanovljenega sklada koncerna Kolektor, katerega namen je postati generator rasti s pomočjo prebojnih inovacij v kontekstu interneta stvari, so sporočili iz startupa.

Startup Smart Optometry iz Idrije, ki razvija programske 
rešitve, namenjene skrbi za zdravje oči, je prejel investicijo 
sklada Kolektor Ventures. Foto: STA
Startup Smart Optometry iz Idrije, ki razvija programske rešitve, namenjene skrbi za zdravje oči, je prejel investicijo sklada Kolektor Ventures. Foto: STA

LJUBLJANA > “Kolektor je prepoznal potencial v naši ideji, hkrati pa mi v koncernu Kolektor vidimo zaupanja vrednega partnerja, ki podpira našo vizijo in strategijo razvoja podjetja,” je povedal direktor podjetja Smart Optometry Žan Menart.

Glavni produkt podjetja je aplikacija Smart Optometry za pametne naprave s sistemom iOS in Android, ki je namenjena očesnim specialistom, ki opravljajo preglede vida in oči. Aplikacija specialistom omogoča izvajanje natančnih, hitrih, preprostih in za pacienta interaktivnih pregledov bližinjskega vida, ki je za kakovost življenja ključnega pomena, so zapisali v ekipi.

Redni pregledi vida so po besedah ekipe glavni predpogoj za pravočasno odkrivanje morebitnih okvar, ki imajo lahko za posledico delno oziroma popolno slepoto. “Mednarodne študije so namreč ugotovile, da bo zaradi sodobnega načina življenja in večurnega dela, ki zahteva strmenje na blizu, do leta 2050 kar polovica svetovnega prebivalstva kratkovidna, zato je skrb za vid nujna že danes.”

Idrijsko podjetje že posluje tudi na mednarodnih trgih. Med več kot 5000 uporabniki njihove aplikacije so očesni specialisti iz kar 157 različnih držav. Globalen doseg aplikacije zagotavlja med drugim tudi dejstvo, da je aplikacija trenutno že prevedena v devet jezikov, kar omogoča izvajanje pregledov vida in oči v lokalnem jeziku že velikemu delu svetovnega prebivalstva.

Na tujem podjetje in produkt predstavljajo ambasadorji blagovne znamke, med katerimi so entuziasti in specialisti v očesni industriji z globokim strokovnim znanjem in širokim krogom poznanstev.

Vizija podjetja je ponuditi celostno ponudbo za nego in zdravje oči, zato idrijska ekipa že razvija tudi nove rešitve za druge vidike očesne nege ter zdravja oči. V razvoju so trenutno tri rešitve, ki bodo luč sveta ugledale v letu 2017 in bodo med drugim omogočale očesno terapijo za otroke z ambliopijo ter nadzorovanje napredovanja starostne degeneracije rumene pege, ki jih pripravljalo skupaj s strokovnjaki iz Švice, Velike Britanije in Slovenije, so še zapisali v ekipi.

STA


Najbolj brano