Idrija se pri naložbi povezuje z državo

V ponedeljek bodo ob obisku ministra za infrastrukturo v Idriji podpisali pogodbo o sofinanciranju komunalne infrastrukture na glavni cesti v Kanomlji.

Po tednu dni vgrajevanja in premeščanja komunalnih vodov, 
bo cesta proti Spodnji Idriji spet prosto prevozna. Foto: Saša Dragoš
Po tednu dni vgrajevanja in premeščanja komunalnih vodov, bo cesta proti Spodnji Idriji spet prosto prevozna. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > Prakse, ko so iz tedna v teden na istih mestih prekopavali ulice mesta in Občine Idrija, že dolgo ni več. Pred dobrim desetletjem je ob obnovi Mestnega trga občina prvič pridobila partnerje, ki so sočasno vgradili vse komunalne vode. S to prakso je nadaljevala predlani ob veliki gradnji kanalizacije, ko so vkopali večino vodov - od komunalnih do telekomunikacijskih, plinovod pa za rezervo za čas, ko bo plin Idriji na voljo. Lani je k skupni naložbi prvič uspela pritegniti državo.

Občina letos z gradnjo komunalne infrastrukture nadaljuje proti Spodnji Idriji. Zaradi povezave kanalizacije s čistilno napravo in premestitve vodov v Mokraški vasi je bila polovična zapora glavne ceste proti Spodnji Idriji, ki naj bi jo zdaj umaknili.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič pa bo z županom Bojanom Severjem in direktorjema Telekoma in Elektro Primorske v ponedeljek podpisal pogodbo o skupni obnovi in opremi kilometra ceste v Kanomlji (skozi zaselek Mandžurija). Te vrste prakso bodo nadaljevali. Med Srednjo in Zgornjo Kanomljo pa država že obnavlja dva kilometra ceste. SD


Najbolj brano