Hotel Kanin je prodan

Družba Alpe Adria Hoteli s sedežem v Kopru je nova lastnica bovškega hotela Kanin, ki ga je danes na že četrti dražbi prodajala stečajna upraviteljica družbe Hit Bovec Sara Pušenjak. Hotel je bil prodan za 1,3 milijona evrov, torej v njegovi likvidacijski vrednosti, je povedala Pušenjakova.

Hotelski kompleks Kanin je danes kupila družba Alpe Adria 
Hoteli d.o.o., za katero stoji ruski lastnik. Foto: Neva Blazetič
Hotelski kompleks Kanin je danes kupila družba Alpe Adria Hoteli d.o.o., za katero stoji ruski lastnik. Foto: Neva Blazetič

BOVEC, LJUBLJANA> Za lastništvo hotela so se danes potegovali štirje kupci, ki so vplačali varščino. Izklicna cena je bila 2,48 milijona evrov. Med kupci je bila tudi družba Zlatarna Celje, ki je sicer tudi lastnica ljubljanskega hotela Plaza, ter madžarski kupec, ki je sodeloval že na prejšnji dražbi.

Alpe Adria Hoteli iz Kopra je po besedah Sare Pušenjak slovenska družba, ki ima v lasti tudi ljubljanski hotel Cubo. Edini družbenik je Sergej Vorožejkin, ki je tudi direktor, prokurist družbe pa je Mladen Stojiljković. Kaj namerava novi lastnik s hotelom Kanin, zaenkrat še ni znano.

“Z iztrženo ceno sem zelo zadovoljna,” je povedala Pušenjakova.

Tudi na Občini Bovec so veseli, da je agonija s prodajo največjega bovškega hotela končana in da se bo pripadanje Hotela Kanin končalo. Bovški župan Valter Mlekuž je po današnji dražbi dejal, da ga veseli, da je kupec iz sveta hotelirstva in da je prepoznal kakovost turistične destinacije Bovec v širšem smislu.

“Glede na pogovor s kupcem pred dražbo pa menim, da je to tudi posledica razvoja dogodkov na smučišču Kanin. Veseli smo, da bodo Bovško prevele nove ideje in sveža energija. Občina jim bo nudila seveda vso podporo,” je dejal.

Ravno v ponedeljek pa je sodišče potrdilo tudi pravnomočnost sklepa o končni delitvi žičniških naprav na kaninskem smučišču, jepovedala stečajna upraviteljica ATC Kanin Nataša Gibičar. Oba upnika - Hit in Heta Asset Resolution - sta se pravici za prevzem naprav odpovedala v korist Občine Bovec ter jih nanjo brezplačno prenesla.

Bovški občinski svetniki so že na junijski seji z rebalansom proračuna zagotovili dodatnih 170.000 evrov za plačilo stroškov ob brezplačnem prenosu preostalega premoženja smučarskih naprav na Kaninu.

“Ko bo bovška občina plačala v sklepu navedene stroške, bo izdan še sklep o izročitvi premoženja. S tem bo postopek prevzema premoženja zaključen,” je še pojasnila Gibičarjeva.

Občina Bovec pa bo lahko kot lastnica zaprosila za obljubljena finančna sredstva gospodarskega ministrstva, s katerimi bo obnovila žičniško infrastrukturo in jo poskušala pripraviti na prihajajočo smučarsko sezono.

STA


Najbolj brano