Hitu gre letos še bolje kot lani

Skupščina družbe Hit se je na seji seznanila z letnim poročilom družbe in skupine Hit za leto 2014. Določila je tudi delitev bilančnega dobička delničarjem in zaposlenim. Tem bo 10-odstotni delež dobička izplačan iz tekočega poslovanja v letu 2015.

Dimitrij Piciga Foto: STA
Dimitrij Piciga Foto: STA

NOVA GORICA > Skupščina se je 75-odstotno udeležbo kapitala seznanila z letnim poročilom družbe in konsolidiranim poročilom skupine Hit za leto 2014. Družba je lani ustvarila dobiček iz tekočega poslovanja (EBIT) v višini 4,6 milijona evrov, kar je za 102 odstotka več od leta 2013. Tudi čisti poslovni izid družbe je bil pozitiven, in sicer 73.738 evrov. Uprava družbe Hit ocenjuje lansko poslovanje za uspešno, saj so rezultati presegli tiste iz leta 2013, kot tudi načrtovane. Predvsem z ukrepi na marketinško-prodajnem področju in po zaslugi posodobitev in popestritev ponudbe je družbi uspelo zaustaviti večletni upad obiska in bruto realizacije od iger na srečo. Ta je lani beležila dvoodstotno rast. Tudi obiskanost igralnic je porasla za dva odstotka, število nočitev pa kar za enajst odstotkov.

“Prve ocene kažejo, da je poslovanje v letošnjem polletju bistveno boljše od lani in v okviru plana. Tudi julij in avgust kažeta na korektno nadaljevanje, zato verjamemo, da bomo z izpolnjevanjem programa prestrukturiranja dosegli načrtovano,” je po končani skupščini povedal predsednik Hitove uprave Dimitrij Piciga.

Skupščina je sprejela tudi sklep, da se celotni bilančni dobiček za leto 2014 v višini 36.891 evrov nameni za izplačilo dividend delničarjem - imetnikom prednostnih delnic - za kritje zaostankov pri izplačilu prednostnih zneskov iz preteklih let. Zaposleni pa bodo prav tako prejeli pogodbeno dogovorjen del bilančnega dobička. Skupno vsoto 7378 evrov bruto jim bo družba izplačala iz tekočega poslovanja v letu 2015.

NACE NOVAK


Najbolj brano