Odprli največjo Hitovo igralnico na prostem

V igralniško-zabaviščnem centru Park so odprli do zdaj največjo Hitovo igralnico na prostem. Gostom ponuja 80 igralnih avtomatov in štiri igralne mize ter elektronsko ruleto. V Hitu so sicer zadovoljni s poslovanjem v lanskem in prvih treh mesecih letošnjega leta.

Najnovejša, šesta Hitova igralnica na prostem za razliko od 
svojih predhodnic omogoča tudi igro na igralnih mizah. Foto: STA
Najnovejša, šesta Hitova igralnica na prostem za razliko od svojih predhodnic omogoča tudi igro na igralnih mizah. Foto: STA

NOVA GORICA > “Predvidevamo, da bo nova zunanja igralnica na igralnih mizah pomenila 70.000, na igralnih avtomatih pa 130.000 evrov dodatne realizacije na mesec,” je o največji letošnji Hitovi naložbi v infrastrukturo, vredni 720.000 evrov, povedal Zoran Novaković, direktor Hitovih novogoriških centrov Park in Perla.

Najnovejša oziroma šesta v seriji Hitovih “Open Air” igralnic, ki so jo začeli graditi že lani decembra, zaživela pa je tik pred velikonočnimi prazniki, se razteza na 450 kvadratnih metrih površin. Glede na dosedanje izkušnje v Hitu, je realizacija na igralnih avtomatih v igralnicah na prostem 20 do 50 odstotkov višja od tiste v zaprtih igralniških prostorih. Glavni razlog za to je, da lahko gostje ob igranju tudi kadijo.

V Hitu se jim spet smeje

V novogoriški igralniški družbi so zelo zadovoljni s poslovanjem v minulem letu in prvih treh mesecih letošnjega. “Rezultat iz poslovanja je bil lani boljši od načrtovanega. Presegli smo 153 milijonov evrov prihodkov. Najbolj pomembno pa je, da se je naša zadolženost zmanjšala za več kot sedem milijonov evrov,” je povedal predsednik Hitove uprave Dimitrij Piciga.

Med razlogi za to je omenil bistveno povečanje igranja med gosti na avstrijskem trgu, zajezitev padanja iger na italijanskem trgu in večanje deleža gostov, ki v Hitovih centrih prespijo noč ali dve.

Letošnje leto načrtuje Hit zaključiti s 700.000 evri dobička in poravnanjem vseh obvez iz reprograma ter drugih obveznosti. Uspešno nameravajo realizirati tudi zastavljene naložbe, za katere so predvideli deset milijonov evrov.

Deset milijonov evrov za naložbe

“Približno pet milijonov evrov bo šlo za nabavo igralnih avtomatov oziroma za izboljšanje igralniške ponudbe, ostalo pa za obogatitev obigralniške ponudbe, kamor sodi na primer razširitev kavarne Dolce Vita v Perli, ureditev sončne terase v Perli, obnova apartmajev in sob v hotelu Korona v Kranjski Gori in podobno,” je še pojasnil Piciga.

Tudi v prihodnjih letih nameravajo polovico denarja, namenjenega za naložbe, porabiti za vzdrževanje kondicije na igralniškem področju, ostalo pa za obogatitev podporne ponudbe, s katero bodo skušali goste pri sebi zadržati dlje časa.

Prvi mož Hita Dimitrij Piciga je potrdil, da se je v noči na torek v njihovi igralnici Larix v Kranjski Gori zgodil oborožen rop. Po njegovih besedah je bilo kot v pravem akcijskem filmu. Dodal je še, da je z zaposlenimi vse v redu, drugih podrobnosti o nočnem dogajanju v igralnici Larix pa ni želel razkriti. Na kranjski policijski upravi so povedali, da sta oborožena in zamaskirana roparja okoli 2.30 vstopila v igralnico ter od uslužbenca z grožnjami in orožjem zahtevala denar. Uslužbenca sta zvezala, vzela denar in pobegnila. Obraz sta imela zakrit s črno masko z izrezom za oči. Oblečena sta bila v bela kombinezona, obuta pa v športne copate.

“V mislih imamo kar nekaj večjih investicij. Želja je izgradnja hotela na Šentilju, obnova in razširitev hotela Park in izgradnja bazenskega kompleksa v Perli,” je še povedal Piciga. Opozoril pa je, da je ne glede na korektne poslovne rezultate Hit v tem trenutku še vedno podjetje v procesu sanacije, ki je imelo kar hude težave. Ob razumevanju bank in drugih deležnikov so jih resda uspeli omiliti, kakšni večji samostojni projekti pa vsaj do leta 2018 vseeno niso možni.

NACE NOVAK


Najbolj brano