Kanin: Rusi zavrnjeni, Bovčani gredo naprej

Ponudba državljana Rusije za nakup ATC Kanin v stečaju je zavrnjena. Ločitvena upnika HIT in Heta namreč menita, da je ponujena cena v višini 123.000 evrov prenizka. Občini Bovec je odleglo.

Medtem, ko je slovenska stran Kanina zapuščena samevala 
... Foto: Igor Mušič
Medtem, ko je slovenska stran Kanina zapuščena samevala ... Foto: Igor Mušič

KANIN, SELLA NEVEA > Na poziv k zbiranju ponudb za prodajo ATC Kanin z žičnicami na hribu, parkiriščem pri A postaji in številnimi premičninami se je do 16. aprila odzval le Aleksander Filipov. Kot je takrat pojasnila zastopnica skupine zainteresiranih potencialnih kupcev iz Rusije Carmen Dobnik, je Filipov ponudbo oddal zgolj z namenom, da skupaj s kolegi v Ilev Inženiring opozori, da jih vpletenost v kaninsko zgodbo resno zanima. Kot je že v preteklosti povedala, so Rusi še najbolj zainteresirani za to, da bi sistem prevzela Občina Bovec in da bi se vključili v javno zasebno partnerstvo z njo.

Zavrnitev so pričakovali

Vodstvo Občine Bovec je o zavrnjeni ponudbi izvedelo iz medijev. Zadovoljni so s takim razpletom, ki so ga zaradi nizke ponujene cene tudi pričakovali. Zdaj lahko nadaljujejo s svojimi prizadevanji, da bi pod njihovo okrilje prišle tudi naprave na hribu. Pričakujejo nadaljevanje postopkov. Kot je znano, so s Heto že podpisali pogodbo o brezplačnem prenosu dostavne žičnice. Imajo še vsa upanja, da bi, kljub dvomesečni zamudi, do prihodnje zime usposobili žičniške naprave s smučiščem vred.

Preveč bel slovenski sneg

Medtem ko kaninsko smučišče na naši strani sameva z nedotaknjenim snegom, so na italijanski strani v Selli Nevei razmere za smuko v lepem aprilskem vremenu odlične na dveh metrih debeli snežni odeji.

Italijanski upravljalec Promotur bo še do nedelje obiskovalce razveseljeval s smučanjem pod zgornjo gondolsko žičnico in po treh progah ob sedežnici. Na voljo je tudi tekaška smučina. Propad slovenskega Kanina se pozna tudi na italijanski strani. Pred leti je bilo treba tudi aprila v gneči čakati na naslednjo vožnjo gondole na Prevalo. V času našega obiska je bilo na lepo urejenih strminah le dobrih sto ljubiteljev.

Slovenska stran Kanina je nudila pusto podobo. Skupaj z novinarjem PN so jo v torek dopoldne po obilici peš znojenja obiskali le pet turnih smučarjev in trije psi. Zverižena spodnja postaja sedežnice Prevala nudi žalostno podobo, na srečo pa padavinsko skromna zima na preostalih napravah in restavraciji to zimo vsaj na oko ni povzročila dodatne večje škode.

IGOR MUŠIČ

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano