Hit bo po več letih znova izplačal dividende

Na današnji skupščini novogoriškega Hita so delničarji na čelu s Slovenskim državnim holdingom (SDH) med drugim odločali o uporabi bilančnega dobička. V družbi so lani ustvarili nekaj nad 5,8 milijona evrov čistega dobička. Po več letih bodo izplačali dividende lastnikom, del dobička pa bodo razdelili tudi zaposlenim.

V družbi Hit so lani ustvarili nekaj nad 5,8 milijona evrov 
čistega dobička. Po več letih bodo izplačali dividende 
lastnikom, del dobička pa bodo razdelili tudi zaposlenim. Foto: Vanesa Colja
V družbi Hit so lani ustvarili nekaj nad 5,8 milijona evrov čistega dobička. Po več letih bodo izplačali dividende lastnikom, del dobička pa bodo razdelili tudi zaposlenim. Foto: Vanesa Colja

NOVA GORICA > Hit je lani ob omenjenih 5,8 milijona evrov čistega dobička ustvaril 156 milijonov evrov bruto prihodkov, od tega 132 milijonov evrov z dejavnostjo igralništva, 17,4 milijon evrov z gostinstvom in 6,6 milijona evrov z ostalimi dejavnostmi.

Od lanskega dobička so 2,9 milijona evrov razporedili v druge rezerve, tako da je bilančni dobiček znašal 2,9 milijona evrov.

Od tega bo Hit za izplačilo dividend imetnikom navadnih in prednostnih delnic namenil nekaj nad 1,8 milijona evrov, nerazporejenih pa bo ostalo nekaj manj kot 1,1 milijona evrov. Uprava in nadzorni svet Hita sta sicer predlagala, da se za plačilo zaostalih dividend iz 2012, 2013 in 2014 ter dividend za lani nameni nekaj nad 669.100 evrov, a je skupščina potrdila nasprotni predlog SDH in Kapitalske družbe (Kad) o večjem izplačilu.

"Po dobrem poslovanju v lanskem in prvih petih mesecih letošnjega leta je bila tako skupna ocena, da je prav, da vsi delničarji dobijo dividendo," je po skupščini povedal predsednik uprave Dimitrij Piciga.

Na skupščini so glasovali tudi o sklenitvi pogodbe o udeležbi delavcev pri dobičku družbe za leto 2017. Medtem ko sta uprava in nadzorni svet družbe predlagala, da se 10 odstotkov čistega dobička posameznega poslovnega leta uporabi za udeležbo delavcev pri dobičku, je skupščina potrdila nasprotni predlog SDH in Kada, na podlagi katerega bo formula udeležbe delavcev pri dobičku veljala samo za 2017.

Uspešno poslovanje v Hitu po navedbah Picige beležijo tudi v letošnjem prvem četrtletju. Obenem izvajajo vse načrtovane investicije v modernizacijo ponudbe, kar bo, tako prvi mož družbe, dobra popotnica za doseganje letnega poslovnega načrta.

Na današnji skupščini so sodelujoči delničarji podelili razrešnice članom uprave in nadzornega sveta. Za revizorja v letošnjem poslovnem letu pa so imenovali revizijsko družbo KPMG Slovenija.

STA


Najbolj brano