Hit: Sophos v Kranjski Gori dobro opravlja svoje poslanstvo

Lastniki Hit Alpinee so na petkovi skupščini sklenili, da bo podjetje izgubo iz lanskega leta v višini 1,9 milijona evrov pokrilo v breme kapitalskih rezerv. Podelili so razrešnico preteklemu in sedanjemu vodstvu podjetja. V Hitu so prepričani, da upravljalec kranjskogorskih hotelov Sophos korektno opravlja svoje poslanstvo.

 V novogoriškem Hitu  so  prepričani, da upravljalec kranjskogorskih hotelov Sophos korektno opravlja svoje poslanstvo  Foto: Leo Caharija
V novogoriškem Hitu so prepričani, da upravljalec kranjskogorskih hotelov Sophos korektno opravlja svoje poslanstvo  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, KRANJSKA GORA > V novogoriškem Hitu, ki je lastnik Hit Alpinee, so pojasnili, da je bila pridobitev mednarodnega partnerja Sophos Hotels, ki je lani prevzel vlogo upravitelja hotelov za obdobje desetih let, nedvomno pomemben korak v programu prestrukturiranja družbe Hit Alpinea in ohranjanju njene žive vloge v kranjskogorskem in slovenskem turizmu.

“Upravitelj, ki je z mednarodnimi izkušnjami prenesel v Kranjsko Goro pomemben del svojega znanja, marketinška in managerska orodja, korektno opravlja svoje poslanstvo, ki je dolgoročnejše, na kar kaže sam obseg in trajanje pogodbe o sodelovanju,” so prepričani v Hitu. Tako odgovarjajo na očitke nekaterih lokalnih turističnih ponudnikov, da Sophos ne vlaga v hotele in ne izboljšuje ponudbe, temveč le krči stroške.

Večja prepoznavnost, dobre ocene gostov

Sophos je le upravitelj in ne investitor ter naj bi hotelom prinesel predvsem več prepoznavnosti. “Strateška vključitev dveh hotelov v svetovno verigo Ramada najbolj zgovorno potrjuje, da sta kakovost in vsebina ponudbe hotelov na ustrezni ravni svetovnih standardov, o čemer nenazadnje govorijo tudi ocene gostov,” so poudarili v Hitu.

Dodali so, da Hit Alpinea v okviru zmožnosti in načrtov ohranja vidno in aktivno vlogo pri promociji kranjskogorskega turizma, posluh in sodelovanje za skupen razvoj pa nedvomno predstavlja izziv za vse lokalne turistične ponudnike.

Nekateri so morda pričakovali, da bo prispevek Sophosa k razvoju destinacije in povečanju števila gostov večje. Direktorica Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora Mirjam Žerjav pa pravi, da z novim vodstvom Hit Alpinee dobro sodelujejo. V družbi so pripravili tudi več prireditev in se po njenih opažanjih zelo trudijo pridobiti ter obdržati goste.

Manj zadovoljna je Žerjavova z nekaterimi manjšimi ponudniki turističnih storitev, ki s svojim negativnim odnosom odganjajo turiste. “Vsak mora poskrbeti za to, da bo njegova ponudba dobra in da se bodo gostje vračali, ne pa da se gostje hodijo k nam pritoževat nad odnosom, ki so ga doživeli in ki še vedno marsikje ni odličen,” je opozorila.

Tujci prihajajo kljub slabšemu vremenu

Glede letošnje poletne sezone, ki jo je zaznamovalo slabo vreme, je Žerjavova povedala, da predvsem tujci prihajajo v Kranjsko Goro, kljub temu da vremenske razmere niso najboljši. Sezona je bila zato po do zdaj dostopnih podatkih za okoli deset odstotkov slabša od lanske, od povprečja zadnjih letih letih pa je bila slabša le od dva do tri odstotke.

Ponudbo bi radi obogatili z naravnim kopališčem

V Kranjski Gori si poletno turistično ponudbo še vedno želijo obogatiti z naravnim kopališčem v Jasni. Letos je tamkajšnjo turistično društvo skupaj s prostovoljci v veliki meri že uspelo urediti okolico jezera, glede ureditve kopališča na občinskem zemljišču pa še poteka pridobivanje soglasij iz javnega zavoda Triglavski narodni park in Agencije RS za okolje.

Kaj bo s turistično ponudbo na območju Jasne, bo odvisno tudi od Deželne banke Slovenije, ki je nedavno od družbe Jasna kupila apartmajski objekt in parcelo ob jezeru. V banki so pojasnili le, da je bil nakup njihova poslovna odločitev, ki je v javnosti ne komentirajo. Tako niso izdali, kakšen je njihov namen s tem območjem in objektom.

V kranjskogorskem turističnem gospodarstvu bi si želeli, da apartmajski objekt ne bi bil namenjen zasebnim lastnikom, temveč da bi zaživel v turistične namene kot gostinski objekt z možnostjo nastanitev.

STA


Najbolj brano