Hidrii posel za 15 milijonov evrov

Korporacija Hidria bo skupini Renault-Nissan v prihodnjih letih prodala za več kot 15 milijonov evrov vrednih sistemov za predgrevanje hladilne tekočine motorja.

Inovativni sistem predgrevanja bodo izdelovali v prostorih 
Hidrie AET v Tolminu (na fotografiji). Foto: Neva Blazetič
Inovativni sistem predgrevanja bodo izdelovali v prostorih Hidrie AET v Tolminu (na fotografiji). Foto: Neva Blazetič

IDRIJA > Idrijske sisteme bo skupina Renault-Nissan vgrajevala v svoja vozila, ki jih poganja napredna dizelska tehnologija. To pomeni, da bodo ta vozila še prijaznejša in konkurenčnejša. Inovativni sistem predgrevanja, ki so ga razvili v Hidrii, bodo izdelovali na visokotehnoloških proizvodnih linijah v Hidrii AET v Tolminu.

Sklenjeni dogovor je za idrijsko korporacijo pomembno novo priznanje in referenca v skupini Renault-Nissan. Hidria se s tem utrjuje na položaju enega vodilnih svetovnih ponudnikov inovativnih zelenih tehnologij za avtomobilsko industrijo. Hidriina rešitev znižuje raven škodljivih emisij v sodobnih dizelskih motorjih. S to rešitvijo bodo opremljeni vsi novi dizelski motorji skupine Reanult-Nissan z oznako euro 6.2.

Hidria bo to rešitev Renault-Nissanu začela dobavljati s prihodnjim letom. S tem se Idrijčani dodatno odzivajo na izzive, ki jih odpira razvoj sodobne dizelske tehnologije. Intenzivno optimizirajo in posodabljajo motorje z notranjim izgorevanjem tako, da bodo kar najmanj onesnaževali okolje in kar največ pripomogli k trajnostnem razvoju. Ena takih ključnih rešitev je Hidriin inovativen in mednarodno nagrajen sistem senzorike tlaka v dizelskih motorjih Optymus PSG. Letošnjo najpomembnejšo eko inovacijo v evropski avtomobilski dobaviteljski industriji so kot najboljšo že prepoznali in sprejeli najpomembnejši proizvajalci dizelskih vozil na svetu. SR


Najbolj brano