Hidria sodelovala pri opremljanju nove poliklinike v Kazahstanu

V kazahstanskem mestu Aktau v teh dneh končujejo gradnjo sodobne poliklinike Sofie Medgroup, v kateri je sodelovala tudi Hidria. Spodnjeidrijska družba je v novi kliniki zagotovila rešitve na področju prezračevanja, ogrevanja in hlajenja ter požarne zaščite.

Hidria Foto: STA
Hidria Foto: STA

LJUBLJANA > V petih nadstropjih nove zasebne klinike v mestu Aktau bodo poliklinika in otroška poliklinika, oddelek za računalniško tomografijo z magnetno resonanco, oddelek funkcionalne diagnostike, kirurgija ter stomatološka, urološka in ginekološka ambulanta, pojasnjujejo v Hidrii. V sklopu klinike bo delovala tudi lekarna.

V celoti gre za zasebno investicijo, klinika pa bo nudila predvsem samoplačniške medicinske storitve, pri čemer bo urejen tudi poseben oddelek za prestižnejše goste. V primeru pridobitve licence kazahstanskega zdravstvenega ministrstva za zdravje pa bi lahko klinika dejavnost razširila tudi na zdravljenje v okviru rednega zdravstvenega zavarovanja.

V sodelovanju z glavnim izvajalcem je Hidria za ta objekt dobavila celoten sistem za prezračevanje, klimatizacijo in požarno zaščito. Tri operacijske dvorane ter drugi prostori s povišanimi higienskimi zahtevami so opremljeni s sodobnimi enotami za absolutno filtracijo zraka ter sistemom natančne regulacije zračnega pretoka in tlaka.

Za ustrezno klimo skrbijo Hidriine klimatske naprave s skupnim pretokom zraka preko 150.000 kubičnih metrov na uro, so pojasnili v družbi.

STA


Najbolj brano