Hidria sklenila posel za več kot 110 milijonov evrov

Spodnjeidrijska Hidria je po večletnem razvoju inovativnega sistema za hladen vžig dizelskega motorja s senzoriko tlaka dobila tudi tržno potrditev za eno svojih pomembnejših inovacij. S pogodbami za sistem, ki so vredne več kot 110 milijonov evrov in največje v družbi doslej, bo Hidria pokrivala več kot 30 odstotkov svetovne proizvodnje sistema.

S pogodbami za sistem, ki so vredne več kot 110 milijonov 
evrov in največje v družbi doslej, bo Hidria pokrivala več kot  
30 odstotkov svetovne proizvodnje sistema. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
S pogodbami za sistem, ki so vredne več kot 110 milijonov evrov in največje v družbi doslej, bo Hidria pokrivala več kot 30 odstotkov svetovne proizvodnje sistema. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IDRIJA > Predstavniki Hidrie, ki so medije o pogodbah obvestili danes, bodo več podrobnosti o njihovem vplivu na poslovanje družbe pojasnili v petek. Njihovi sistemi za hladen zagon motorjev pa, kot so zapisali na spletni strani, bistveno prispevajo k boljšemu nadzoru izgorevanja v motorju in manjšim emisijam.

Marca so v družbi že pojasnili, da so v preteklih dveh mesecih med drugim sklenili tudi za več kot 200 milijonov evrov pogodb za dobavo avtomobilski in motociklistični industriji med letoma 2016 in 2022, vendar podrobnosti zaradi zaupnosti niso razkrivali.

Februarja je Hidria med drugim sklenila za več kot 25 milijonov evrov vredne pogodbe na področju motociklistične industrije. Izdelke, ki jih bodo vgrajevali v prihodnje modele premijskih blagovnih znamk od leta 2016 naprej, so v celoti razvili v Tehnološkem parku Hidrie v Kopru, kjer jih bodo tudi izdelovali.

Sklenili so tudi pogodbo s francoskim proizvajalcem avtomobilov PSA Peugeot Citroen, vredno 30 milijonov evrov, v okviru katere mu bodo dobavljali ogrevalne svečke.

V začetku leta je družba z bankami sklenila tudi dogovor o pogojih finančnega prestrukturiranja. Prestrukturiranje in nove pogodbe jim bodo, kot je pred tedni ocenil izvršni direktor Hidrie Iztok Seljak, omogočile, da bodo prihodke od prodaje z lanskih približno 250 milijonov evrov v prihodnjih letih povečali na 350 milijonov evrov letno, 80 milijonov evrov pa bodo lahko namenili za investicije v zmogljivosti in razvoj.

STA


Najbolj brano