Hidria s 30-milijonskim projektom za hibridne audije

Korporacija Hidria je na sejmu CWIEME v Berlinu pridobila 30 milijonov evrov vreden projekt za dobavo ključnih delov pogonskega elektromotorja, ki se bo prednostno vgrajeval v Audijeve, pa tudi nekatere druge modele avtomobilov prihodnosti s hibridnim elektro pogonom.

Korporacija Hidria je pridobila 30 milijonov evrov vreden 
projekt za dobavo ključnih delov pogonskega elektromotorja 
za hibridne audije. Foto: STA
Korporacija Hidria je pridobila 30 milijonov evrov vreden projekt za dobavo ključnih delov pogonskega elektromotorja za hibridne audije. Foto: STA

IDRIJA > Sistem bodo v avtomobile srednjega in višjega cenovnega razreda začeli vgrajevati v letu 2016. Z njim bo predvidoma opremljenih približno pol milijona avtomobilov na leto, so danes sporočili iz Hidrie, ki s tem nadgrajuje že predhodno dogovorjene dobave ključnih delov hibridnih pogonov Peugeotu, Volvu, Volkswagnu, Renaultu, Mercedesu in Chryslerju.

Hidria je avtomobilske proizvajalce znova prepričala s svojo inovativnostjo in kakovostjo, ki jo je tokrat uporabila pri razvoju in izdelavi sistema elektromotorja in generatorja v t.i. “mehkih hibridih”. Hidriin sistem avtomobilu omogoča dodatno moč pri pospeševanju, pri zaviranju ali vožnji navzdol pa proizvaja električno energijo in polni baterije, potrebne za zagon motorja z notranjim izgorevanjem in pogonsko električno asistenco.

Sodobne zelene mobilnosti si kmalu ne bo več moč predstavljati brez pogonskih elektromotorjev. Na tem področju se Hidria razvija v enega vodilnih globalnih ponudnikov inovativnih rešitev ključnih delov elektromotorja. S svojimi inovativnimi rešitvami je Hidria prepričala že marsikaterega zahtevnega proizvajalca avtomobilov, pa tudi letal, medicinskih pripomočkov, črpalk, ročnih orodij in drugih izdelkov, poudarjajo družbi.

Sejem CWIEME, ki od torka do četrtka poteka v Berlinu, je najpomembnejše evropsko in globalno stičišče inovativnih proizvajalcev tehnologij in materialov za elektromotorje na svetu.

STA


Najbolj brano