Hidria pridobila 15 milijonski posel

Korporacija Hidria bo francosko-japonski skupini Renault-Nissan v prihodnjih letih dobavila več kot 15 milijonov evrov vredne sisteme za predgrevanje hladilne tekočine motorja. Ti bodo vgrajeni v vozila, ki jih žene napredna dizelska tehnologija, so sporočili iz Hidrie.

Hidria s skupino Renault-Nissan že sodeluje na področju 
inovativnih rešitev za pogone električnih hibridov, francosko-japonski koncern pa je med vodilnimi proizvajalci 
električnih avtomobilov na svetu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Hidria s skupino Renault-Nissan že sodeluje na področju inovativnih rešitev za pogone električnih hibridov, francosko-japonski koncern pa je med vodilnimi proizvajalci električnih avtomobilov na svetu. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Z novimi sistemi bodo vozila okolju prijaznejša, saj rešitev znižuje raven škodljivih emisij v sodobnih dizelskih motorjih. Omogoča hitro doseganje delovne temperature motorja, posledično višjo temperaturo v izpušnem sistemu ter hitro izgorevanje saj v filtru trdih delcev in njihovo minimiziranje, so zapisali v sporočilu.

S to rešitvijo bodo opremljeni vsi novi 1,5-litrski in 1,6-litrski dizelski motorji skupine z oznako Euro 6.2, proizvedeni na treh Renaultovih proizvodnih lokacijah v Franciji, Španiji in Turčiji. Proizvodnja sistemov predgrevanja bo potekala na visokotehnoloških proizvodnih linijah v Hidrii AET v Tolminu, so sporočili iz Hidrie.

Z dobavami novih sistemov bodo pričeli v 2017. Hidria s skupino Renault-Nissan že sodeluje na področju inovativnih rešitev za pogone električnih hibridov, francosko-japonski koncern pa je med vodilnimi proizvajalci električnih avtomobilov na svetu.

Razvoj sodobne dizelske tehnologije se zaradi okoljskih zahtev srečuje z velikimi izzivi. Ena od Hidriinih ekoloških inovativnih rešitev je sistem senzorike tlaka v dizelskih motorjih Optymus PSG. Po podatkih Hidrie bodo sodobna dizelska vozila zaradi Optymus PSG od 2018 dalje v okolje izpustila za do 30 odstotkov manj škodljivih emisij in porabila za prav toliko manj goriva.

STA


Najbolj brano