Hidria bo vitkejša

Razvejana korporacija Hidria se vse bolj osredotoča na avtomobilsko divizijo in industrijsko tehniko, to narekuje njena strategija razvoja. Za ostalo poslovno nepotrebno premoženje bodo iskali kupce. Prav nedavno so tako prodali podjetje GIF iz Nemčije, ki se ukvarja z drugimi programi.

Hidrio zanimata avtomobilska divizija in industrijska tehnika. Foto: Saša Dragoš
Hidrio zanimata avtomobilska divizija in industrijska tehnika. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA >Hidria je lansko leto sklenila s pozitivnim rezultatom in s stabilno prodajo. Pod steho so spravili pomembne nove dogovore z največjimi igralci v avtomobilski industriji, kot so Audi, BMW, PSA Peugeot Citroen in John Deere ter na industrijskem segmentu, kjer se še posebej krepi sodelovanje z danskim Grundfosom. Idrijčani pravijo, da hkrati uspešno zaključujejo dogovore s partnerskimi bankami za finančno in poslovno prestrukturiranje družbe. To bo Hidrii omogočilo profitabilno rast in nove prebojne inovacije.

Hidria je tako odločena uresničiti strategijo razvoja za obdobje 2015-2018. Prihodke družbe želijo do leta 2018 z 260 milijonov evrov povečati na 350 milijonov evrov. Ključen del strategije razvoja je osredotočanje in krepitev na avtomobilsko divizijo in industrijsko tehniko. Ostalo poslovno nepotrebno premoženje bodo postopoma prodali. Pravzaprav so že začeli, saj so nedavno prodali družbo GIF s sedežem v Freiburgu in njeno podružnico v Pragi. GIF je eden vodilnih proizvajalcev aktivnih stropov za profesionalne kuhinje v Evropi in svetu. Glede na to, da ta dejavnost ni več del Hidriine razvojne strategije, so Idrijčani podjetje GIF prodali in si s tem omogočili rast predvsem v ključnem programu avtomobilske divizije. SR


Najbolj brano