Gradnja vzpenjače v Gorici spet v “mrtvem teku”

Gradnja vzpenjače s Travnika, osrednjega trga v Gorici, na grič s tamkajšnjim gradom se bo še dodatno zavlekla. Zdaj zaradi izvajalca del, ki zahteva 578.000 evrov več plačila.

Goričani nimajo sreče: po več zapletih gradnja vzpenjače še vedno  stoji.  Foto: Ambrož Sardoč
Goričani nimajo sreče: po več zapletih gradnja vzpenjače še vedno stoji.  Foto: Ambrož Sardoč

GORICA > Gradbišče vzpenjače, ki nastaja nad zahodnim vhodom v predor Bombi v Gorici, bo odprto še dlje, kot so predvideli. Potem ko je občina lani projekt uskladila z najdbo starinskega obzidja, se je pojavil nov problem.

Ker je bilo za dostop do delovišča treba porušiti starejšo hišo v okolici gradu in predvsem, ker so bila dela zaradi spreminjanja načrtov in prilagajanja arheološki najdbi skoraj dve leti prekinjena, izvajalec, podjetje Edilramon, zahteva 578.000 evrov več. Če mu občina ne ugodi, bo svoj prav najbrž uveljavljal na sodišču, če mu bo vsaj delno, pa bodo predlagali sporazum. V vsakem primeru se bo zamuda še dodatno povečala.

Pogodba za izvedbo del je bila namreč podpisana leta 2010 in je predvidevala, da bodo stroji na griču delali od novembra 2010 do aprila 2012. Februarja 2015 pa je gradbišče še kar odprto, dela pa stojijo ... AS


Najbolj brano