Gostol-Gopan naredil novo peč tudi za ajdovski Mlinotest

Gostol-Gopan je zaključek prvega polletja zaznamoval z dobavo opreme v ZDA, Kazahstan, pa tudi v bližnjo pekarno Mlinotest v Ajdovščino. Mlinotest se je odločil za nakup dodatne industrijske peči za proizvodnjo raznih pekovskih proizvodov, s tem pa bo pomembno povečal proizvodne zmogljivosti.

Letošnje leto Gostola je zaznamovano z osvajanjem  zahtevnega trga ZDA ter pomembnima pogodbama za dva večja 
kupca iz Slovenije, Mlinotest in Žito. Na fotografiji je peč za 
Žito. Foto: Gostol - Gopan
Letošnje leto Gostola je zaznamovano z osvajanjem zahtevnega trga ZDA ter pomembnima pogodbama za dva večja kupca iz Slovenije, Mlinotest in Žito. Na fotografiji je peč za Žito. Foto: Gostol - Gopan

NOVA GORICA, AJDOVŠČINA > Nova industrijska termooljna peč ima 64 metrov pečnega prostora, pekovski izdelki se bodo pekli v treh etažah, sama peč je širine treh metrov, po dolžini pa meri 7,2 metra.

Tudi tokrat je Gostol-Gopan pripravil projektno rešitev z umestitvijo opreme v prostor obrata Mlinotest, prilagojeno peč skonstruiral, proizvedel in jo zadnje dni junija v sestavljenem stanju naložil na tovornjak ter dobavil kupcu. Po zahtevnejšem vnosu peči v obrat pekarne in zagonu so omogočili avtomatizirano nemoteno proizvodnjo pekovskih izdelkov.

Gostol se bliža 70. obletnici delovanja, ki jo bodo v podjetju obeležili prihodnje leto. Letošnje leto je zaznamovano z uspešnim izpolnjevanjem načrtovane realizacije, predvsem pa osvajanjem novega, zahtevnega trga ZDA ter pomembnima pogodbama za dva večja kupca iz Slovenije, Mlinotest in Žito.

Direktor Matjaž Kompara je povedal, da bodo letos zagotovo uspeli uresničiti poslovne načrte, torej ustvariti 16 milijonov evrov prodaje. Večino njihovih izdelkov izvozijo, letos bodo dokončali pekarsko opremo še za kupce iz Srbije, Belgije in ZDA.

“Tudi za drugo polovico leta lahko rečem, da smo kar zadovoljni, kar se tiče podpisanih pogodb. Prisotni smo na trgu ZDA in bomo letos realizirali kar nekaj projektov. V Kazahstanu smo prisotni z zelo obsežnim projektom, ki bo zaključen do konca leta, podpisali smo tudi pogodbi s podjetjema v Belgiji in v Srbiji,” je povedal Kompara.

V Gostol-Gopanu kljub krizi na tradicionalnih trgih Rusije in Ukrajine uspešno uresničujejo zastavljene prodajne cilje letošnjega leta predvsem s posli na drugih trgih. Pogodbe, ki jih bodo podpisali do konca leta, pa bodo napolnile proizvodne zmogljivosti v začetku prihodnjega leta.

STA


Najbolj brano