Gospodarstvenik Primorske 2014

Primorske novice, Radio Koper in TV Koper Capodistria so danes v zabaviščnem centru Perla v Novi Gorici podelili nagrade in priznanja Gospodarstvenik Primorske 2014.

Nagrajenec za življenjsko delo Rudi Blažek v krogu svoje družine.  Foto: Leo Caharija
Nagrajenec za življenjsko delo Rudi Blažek v krogu svoje družine.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Prejemnik nagrade za življenjsko delo je Rudi Blažek, ostali nagrajenci pa so Robert H. Appleby (Lama), Anka Lipušček Miklavič (Mlekarna Planika), Jernej Pavlin (Oro Met), obetavni start-up podjetnik Matej Peršolja ter raziskovalca dr. Samo Stanič (Univerza v Novi Gorici) in dr. Zala Jenko Pražnikar (Univerza na Primorskem).

Gost prireditve je bil premier Miro Cerar. V svojem govoru je med drugim dejal: “Popolnoma iz trte izvito je, da vlada prodaja Luko. Kdor hodi s tem strašit sindikate, ima kakšne druge skrite načrte.”

“Niti minister Gašperšič ni govoril, da bi Luko prodali, ampak le o različnih opcijah, kako bi lahko prišli do denarja za drugi tir,” je še dodal. Spregovoril pa je tudi o zdravi pameti: “Preveč predpisov ubija zdravo pamet. Tudi pravniki (tako v upravi kot pravosodju) bi je lahko imeli več. Ta vlada bo zato izvedla poenostavitve in pocenitve postopkov.”

NR


Najbolj brano