Goricatlon – 12-urni dobrodelni tek ekip (foto)

Ob osmih zjutraj se je v središču mesta začel 12-urni dobrodelni tek ekip Goricatlon. Letos se ga udeležuje 33 ekip. V vsaki od njih je načeloma 12 tekačev. Ultramaratonka Sonja Leskovar in maratonka Aleksandra Fortin pa sta se odločili, da bosta vseh 12 ur tekli sami.

Ekipe za vsak krog, ki ga njihovi tekači pretečejo, donirajo en, 
tri ali pet evrov. Letošnji izkupiček bo šel za nakup kisikove 
postaje za Varstveno delovni center Nova Gorica. Foto: Nace Novak
Ekipe za vsak krog, ki ga njihovi tekači pretečejo, donirajo en, tri ali pet evrov. Letošnji izkupiček bo šel za nakup kisikove postaje za Varstveno delovni center Nova Gorica. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Ekipe za vsak krog, ki ga njihovi tekači pretečejo, donirajo en, tri ali pet evrov. Letošnji izkupiček bo šel za nakup kisikove postaje za Varstveno delovni center Nova Gorica.

Po približno kilometer dolgi trasi, ki izpred novogoriške mestne hiše, kjer je bil start, vodi mimo Slovenskega narodnega gledališča, za Goriško knjižnico Franceta Bevka in vzdolž Hitove Perle do Kidričeve ulice in po njej nazaj do občinske stavbe, bodo udeleženci Goricatlona tekli oziroma hodili vse do osmih zvečer. Poleg tekačev se dobrodelne prireditve namreč udeležujejo tudi pohodniki, vodniki psov in uporabniki storitev VDC Nova Gorica.

Na prvem Goricatlonu leta 2013 je sodelovalo 28 ekip, ki so skupaj pretekle 3080 krogov in zbrale 4972 evrov. Lani se je Goricatlona udeležilo 33 ekip, tako kot letos. Vsi udeleženci skupaj so pretekli oziroma prehodili 3616 krogov in zbrali 5516 evrov.

Glede na lepo vreme, številčno udeležbo in zagnanost tekačev nekaterih ekip si organizatorji tudi letos obetajo dober rezultat in izkupiček.

NN


Najbolj brano